Rize'de bir yakada genişliği 8 metre olarak başlayan ve diğer yakada 1,5 daralan 70 metre uzunluğundaki köprü dikkat çekiyor.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde, yarısı 8, diğer yarısı ise 6.5 metre genişliğindeki 70 metrelik köprüyü görenler, "Burası Rize, olur böyle şeyler" diyerek espri yapıyor.
Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu Fırtına Deresi üzerinde yer alan, Organize Sanayi Bölgesi ve özel bir beton santrallerine ulaşımı sağlayan 70 metre uzunluğundaki köprü, yaklaşık 15 yıl önce inşa edildi. Şantiye sahasına ulaşımı kısa yoldan sağlamak için yapılan köprü zamanla mahalle sakinleri ile oluşturulan şenlik alanına araçlarıyla ulaşmak isteyenler tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak bir süre önce Fırtına Deresi'nin taşması sonucu köprü zarar gördü. Bunun üzerine köprünün hasar gören bölümü yıkılarak, bölgede şantiyesi bulunan özel bir inşaat firması tarafından 8 metre genişliğinde yeniden inşa edildi. Köprünün diğer yarısı eski haliyle 6.5 metre olarak kalınca, ortaya da ilginç bir görüntü çıktı.
Köprünün geniş olan yeni bölümünden araçlarıyla yan yana rahatlıkla geçen sürücüler, dar bölümde ise iyice yavaşlamak ve dikkatle geçmek zorunda kalıyor. Köprüyü görenler de "Burası Rize, olur böyle şeyler" diyor.
(BK-ÖS-Y)

18.12.2012 11:21:00 TSI

Editör: Wan Haber