Rize'de 2005 yılından bugüne kadar yapılan içme suyu yatırımlarının genel bir değerlendirilmesi ve 2013 yılında yapılması planlanan içme suyu projelerinin şekillendirilmesi amacıyla Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında bir yemekli toplantı düzenlendi.
Toplantıya Vali yardımcısı ve Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Kurtuluş, Mahalli İdareler Müdürü Şakir Kurk, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Zikrullah Kabil, İlçe Özel İdare Müdürleri, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ve Köyleri Hizmet Götürme Birliklerinin teknik personeli katıldı.
Rize Valisi Nurullah Çakır toplantıda yaptığı konuşmada Rize'nin en çok yağış alan illerden olmasına rağmen su kontrol ve yönetim sistemlerinin daha disiplinli yapılması gerektiğini söyledi. Çakır, İl Genel Meclisi'nin, Hükümetin KÖYDES Projeleri'ne ek olarak 2012 yılını Rize ili ölçeğinde 'Su Yılı' ilan ederek kaynaklarını bu alana yönlendirdiğine dikkat çekerek 2013 hedeflerinden bahsetti.
Mevcut su kaynaklarının yerinde ve doğru kullanımını sağlamaya hazırlamanın gerekliliğine değinen Çakır "Bu anlamda hazırlamış doğru projeler için siyasi ve idari büyüklerimizin her zaman parasal kaynak bulacağına inanıyorum. Sizlerinde bulunan kaynakları yerinde kullanabilmesi için şimdiden projelerinizi hazırlamanız gerekmektedir" dedi.
(GF-ÖS-Y)

16.01.2013 16:09:50 TSI

Editör: Wan Haber