Rize'de öğrencilere yönelik "Okullarda Sağlık Eğitimi" programı düzenleniyor.
Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan "Okullarda Sağlık Eğitimi" programı devam ediyor.
Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinde sağlık eğitimi, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturmakta olduğunu belirterek "Her öğrenim yılı boyunca olduğu gibi 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılında da düzenli ve kapsamlı bir programla il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde okullarda sağlık hizmeti eğitimi vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak, ergenlik döneminde bedensel ve psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan eğitim programında Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu Dr. Emine Akdağ öncülüğünde ve Merkez Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Ali Yılmaz koordinasyonluğunda Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikoloğu Esra Alemdaroğlu tarafından ergenlikte psikososyal gelişim ve Toplum Sağlığı Dış Hekimi Nurcan Yıldırım tarafından ağız ve dış sağlığı, Hemşire Didar Oruç tarafından kişisel hijyen ve fiziksel aktivite, Ebe Yaşar Çakmak tarafından ergenlikte fiziksel gelişim ve sağlık sorunları sunuluyor.
Rize Merkez Kurtuluş Ortaokulu ile başlayan "Okullarda Sağlık Eğitimi" programı haziran ayına kadar devam etmesi hedefleniyor.
(GF-ÖS-Y)

19.02.2013 16:20:20 TSI

Editör: Wan Haber