Rize Belediyesi sağlıklı altyapı, planlama ve yapılaşma çalışmalarını sürdürüyor.
21 Ocak 2012 tarihinde Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile başlatılan Hamamderesi ve Hayrat Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları yürütülüyor. Projenin ilk aşamasında proje alanında yoğun yapılaşmaya konu olmayan bölgelerin inşaatına öncelik verilmesi hedeflenmişken, topoğrafyanın teknik olarak incelenmesi ile daha kısa sürede vatandaşların yeni evlerine yerleşebilmeleri için alanın tamamına yönelik ihale ve tahliye süreci başladı.
TOKİ ile konut karşılığı uzlaşma sağlayamayan vatandaşların kamulaştırma davalarının sonuçlandırılması ve ihaledeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından Nisan sonunda bölgenin ilgili müteahhide boş olarak teslim edilebilecek aşamaya geleceği öğrenildi. Konut tahliyesinde sıkıntı yaşanmaması için bugün itibariyle evlerini boşaltan vatandaşlara 400 TL kira yardımı yapılacağı belirtilirken, Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ek protokole istinaden vatandaşın kira bedelinin 200 lirasını Rize Belediyesi, 200 lirasının ise TOKİ tarafından karşılanacağını öğrenildi.
Vatandaştan yaza kadar süreceği düşünülen bu süreçte vatandaşa ait fiili iskan halinde kabul edilen konutların su, elektrik, telefon, emlak borçlarını kapatarak Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ofisinde Rize Belediyesi tarafından görevlendirilen ekiplere teslim etmeleri isteniyor. Verilecek olan kira yardımı, evini boş olarak teslim ettiği tarihten yeni konutuna geçene kadar sürede banka hesap numarasına yatırılacak.
(GF-ÖS-Y)

08.01.2013 16:35:19 TSI

Editör: Wan Haber