Rize Özel Eğitim Değerlendirme Çalıştayı toplantısında, özürlü olmayan kesimlerini özürlülük konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek ve özürlülüğün nedenleri konuları ele alındı.
Güneysu Öğretmenevi'nde yapılan çalıştaya Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım yaptığı konuşmada "Engelli öğrencilerin normal öğrencilerle bir tutulmaması gerekiyor. Bu öğrencilerimize özel eğitim uygulaması gerekiyor. Rize'de engelliliğin önlenmesi projesi, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Özürlüler Destek programı (ODES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Rize Valiliği Koordinatörlüğü'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmektedir. Bir yıl sürecek projeye toplam 103 bin 705 TL bütçe ayrıldı. Projenin amacı toplumun özürlü olmayan kesimlerini özürlülük konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek ve özürlülüğün nedenleri, önlenmesi konusunda faaliyetler yürütülerek koruyucu önleyici hizmetlerin geliştirilmesini sağlamaktır" dedi.
Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise bu programın Güneysu'da yapılmasından dolayı memnuniyeti dile getirerek özürlüler konusunda her zaman elinden geleni yapacaklarını kaydetti.
(AK-ÖS-Y)

24.01.2013 12:24:43 TSI

Editör: Wan Haber