Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Rize'nin kendisini ifade etmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek Rize'de 45 bin seyirci toplanması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz aylarda göreve gelen Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan bugün Rize'de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalarını değerlendirdi. Pehlivan, çalışmalarını dört başlık altında toplayarak bunların başında gençlik hizmetlerinin başta yer aldığının altını çizdi. Pehlivan yaptığı açıklamada, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün faaliyetleri dört ana eksende değerlendirilebilir. 1.'si kurumsal yapımızdır. İkincisi Rize'de gençlik hizmetleri dediğimiz bir meselemiz var. Bu ilin geleceğinin en önemli unsuru olan gençliğin çağın gerektirdiği koşullarda ve toplumun beklentileri doğrultusunda yetişmesi için kurumsal bir misyonumuz da var. Spor kültürünün geliştirilmesi konusunda da bir misyonumuz var. Bir diğer husus ise tesisleşmedir" dedi.
Gençlik hizmetlerine büyük önem verdiklerini 2013 yılı yatırımları arasında en büyük payı gençlik hizmetlerinin alacağını ifade eden Pehlivan, "Yaptığımız araştırmalarda 320 bin nüfuslu ilimizde 100 bin gencimiz olduğunu anlıyoruz. Nüfusumuzun 3'te biri gençlerden oluşuyorsa, biz bu gençlerimizi her türlü çabanın önüne koymak zorundayız. Meselemizin özünde yatan gerekçe gençliğimizin çağır gerektirdiği donanımlara sahip olmasıdır. Tüm şehir gençliğimizin sorunlarının çözümüne odaklanmalıdır. Kurumumuzun yapacağı hizmetlerin ana ekseninde de bu yatmaktadır. Gençlerimizi muazzam bir seviyeye getirmezsek gelecekle ilgili hiçbir iddiada bulunamayız. Çünkü gençlik geleceğin tohumlarını taşımaktadır. Rize'de yeni ir gençlik merkezi yapılacak. Mevcut Ekrem Orhon Stadyumu'nun bulunduğu 10 dönümlük alan üzerinde yeni bir merkez inşa edilecek. Modern bir bina olacak. İçerisinde her türlü sanatsal faaliyetlerin, satranç odalarının, fikir atölyelerinin, müzik etkinliklerinin, tiyatro etkinliklerinin olduğu muazzam bir bina olacak. Çok yakında temeli atılıp çok kısa sürede tamamlanacaktır. Bu merkezi yaparken klasik projelerden her hangi birisini değil Rizeli gençlerimizin fikirlerini alarak onların uygun göreceği bir projeyi uygulayacağız" diye konuştu.
Spor alanındaki çalışmalara da önem verdiklerini belirten Pehlivan, bir ayağı Rize'de yapılacak olan U20 Dünya Futbol Şampiyonası hazırlıklarında şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Spora da büyük önem veriyoruz. Valilik binamızın önündeki alanda UEFA kriterline uygun yeni bir stadyum yapılacak. Bu stadyumun bu yıl içerisinde tamamlanıp hizmete gireceğini umuyoruz. Kapalı yüzme havuzumuzda yaz ayında eksiklikleri giderilerek hizmete açılacaktır. Geçtiğimiz yıl başlayan bir çok projemizi de bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. U 20 Dünya Futbol Şampiyona'nın bir ayağı ilimizde yapılacak. Bu anlamda Rize büyük imtihandan geçmektedir. Marka bir şehir olmak istiyorsak marka bir çalışma ortaya koymamız gerekir. Rize'nin kendini ifade edebilmesi için bu organizasyon çok önemlidir. UEFA ve FİFA'nın bizden istediği düzeyde bir organizasyon yapılması için şehrin tüm dinamiklerinin bu sürece dahil olması gereklidir. Bunun için Rize'de oynanacak olan 3 maçta 45 bin seyirciyi toplamalıyız" şeklinde konuştu.
(GF-ÖS-S)

19.01.2013 13:49:09 TSI

Editör: Wan Haber