Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Allah-u Ekber Dağları'nda, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen 90 bin asker için düzenlenecek olan anma törenine katılmak üzere Rize'den 45 kişilik grup Kars'ın Sarıkamış ilçesine hareket etti.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürlerinden oluşan 45 kişilik ekip Rize'den sabahın erken saatlerinde ayrılarak Sarıkamış'a doğru yola çıktılar.
Cumartesi günü başlayacak ve Pazar günü son bulacak olan anma töreni kapsamında Rize grubunun da Allah-u Ekber Dağları'na yapılacak olan yürüyüşte yerlerini almaları bekleniyor.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yapmış olduğu açıklamada "Sarıkamış'ta 90 bin askerimiz şehit düşmüştür. Büyük çoğunluğunu da Rizeli hemşerilerimizin dedeleri, amcaları oluşturmaktadır. Biz de Rize Belediyesi olarak meclis üyelerimiz ve daire müdürlerimizden oluşan gurubumuzla bu etkinliklere katıldık. Burada sadece biz değil yurdumuzun dört bir tarafından insanlarımız bu etkinliklere katılmak üzere Kars'ın Sarıkamış ilçesine hareket ediyoruz. Dedelerimiz yıllar önce bu dağlarda bu soğukta zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet geride kalan yakınlarına uzun ömür ve sabır diliyorum" dedi.
(GF-ÖS-Y)

04.01.2013 13:25:33 TSI

Editör: Wan Haber