İzmit Belediyesi tarafından engellilere yönelik geçen yıl başlatılan ritim atölyesi kursu yaz sezonunda verilen aranın ardından yeniden çalışmalarına başladı. Engelliler haftasında, İzmit'in kurtuluşu etkinliklerinde, İstanbul'da düzenlenen Eyafexpo Engelsiz Yaşam Fuarında, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ve bir çok etkinlik ve aktivitede performans sergileyen Ritim Grubuna bu yıl 4 engelli genç daha eklenerek toplam sayı 18 kişiye ulaştı.
İzmit Belediyesi yetkilileri engellilere yönelik gerçekleştirilecek sosyal faaliyetleri belirlemede öncelikli sırayı ritim çalışmalarına verdiklerini söylediler. Ritim çalışmalarının sanatsal boyutunun yanı sıra, gençlerin kendini ifade edebilmesi ve geliştirebilmesi açısından önemli olduğuna da dikkat çeken ilgililer, "ruhsal yapılardaki aşırı duygusallık ya da olumsuz davranışlarından arınıp, daha sakin ve olumlu bir ortama yönelmesi bakımından ve kişilik gelişimini etkileyerek gözlem yeteneğini güçlendirdiğinden ve iç potansiyeli ile yaratıcılığını ortaya çıkarttığından bu etkinlikleri çok önemsiyoruz" dediler.
İzmit Belediyesi Ritim Eğitmeni Murat Bizel, "Kursta verilen eğitim öğrencilerimize müzik eğitiminin yanı sıra düzen, mükemmeliyetçilik ve detaycılık, sorumluluk alma, kendi kendine yetme, yardımlaşma ve ekip çalışması, sosyalleşme, özgüven, yaratıcılık, kendini ifade etme yeteneği, yüksek ritim duygusu, sağlayacağı katkılardan sadece ilk akla gelenlerdir" şeklinde konuştu. İzmit Belediyesi Ritim Eğitmeni Bize, "ancak hepsinden önemlisi çocukların sevdikleri ve zevk aldıkları bir alanda çalışmanın ve gelişmenin sonsuz keyfini tadıp mutlu olmalarıdır. Bu eğitimle, hayatlarını olumlu yönde etkileyecek önemli kazanımlar sağlayacakları kuşku götürmez bir gerçektir. Kursumuz da, bu sorumluluğun bilinciyle eğitim sistemini son derece ciddi ve disiplinli bir şekilde sürdürmektedir" dedi.
Ritim grubunda çocukları eğitim gören aileler de yaşanan bir yılı aşkın eğitim sürecinin sonunda çocuklarında olumlu değişiklikler olduğuna dikkat çekerek"bu çalışma hepimizin hayatının önemli bir parçası oldu. Çocuklarımız, ritim kursu günlerini sabırsızlıkla bekliyorlar ve büyük bir istekle katılıyorlar" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.
(MA-MA)

10.01.2013 10:18:47 TSI

Editör: Wan Haber