Rıdvan Dilmen, NTV Spor ekranlarından Hırvatistan - Türkiye karşılaşmasını analiz etti.

Ünlü yorumcu, Milli Takım'a alınmayan futbolcular konusunu Fatih Terim'in tekrar gözden geçirmesi ve futbolcyuları tekrardan takıma kazandıran bir karar alması gerektiğini belirtti.
Dilmen, bu kadro ile 2018'de Rusya'da yapılacak Dünya Kupası'nın hayal olduğunu ifade etti.
İşte Rıdvan Dilmen'in Hırvatistan - Türkiye maçı değerlendirmesi;

-Bir tek avantajımız vardı. En etkili taraftar grubu maçta yoktu. Onun dışında hiçbir avantajımız yoktu.

-Bu maçta tek kale puan veya puanlara alacak halimiz yoktu. Bundan daha iyi olamazdı. İlk yarıda ve ikinci yarıda 4'er pozisyon verdik. Zaten bu kadar verebilirsiniz. İki ihtimalimiz vardı. Ya Emre Mor hızlı çıkacak veya Hakan Çalhanoğlu frikikten atacak.

-Onlarda da Modric dışında hücuma etkili çıkan bir oyuncu olmadı. Şu atmosferde çok değerli 1 puan aldık. Ancak kendimizi kesinlikle kandırmayalım.

-Dışarıda kalanların sorunun çözebilecek bir teknik adamımız var. Bu oyuncularla bire bir görüşmeler yaparak bu durum atlatılmalı. Bu takımla işimiz çok zor olur. Kendimizi aldatmayalım

-Bugün alınan altın puan vardır. Fatih Terim, diğer oyuncularımızı mutlaka kadroya almalı. Mesela Okay Yokuşlu mükemmel oynadı. Onunla devam edelim. Ancak bu kadro en fazla yenilmez ama yenemeyiz.

-Volkan Babacan, Mehmet Topal ve Okay maçın en iyi oyuncularıydı

-Dünya Kupası'na Avrupa'dan 13 takım gidecek. Bu açıdan İspanya, Almanya gibi mutlak grup birincilerinin grubunda olmamak önemli. İkincilik şansımız var.

-Almanya, İtalya veya Fransa'nın grubunda ikincilikte kiminle oynarız diye bakarız. Bu grupta birinci veya ikincilik umudumuz az. Bu takım 2018'den sonra iyi hale gelir

-Barcelona'dan Arda'nın, milli takımın en çok gol atan oyuncusunun kadroda olmaması üzücü. Fatih Terim'in 3-4 hafta içinde bu konuyu çözeceğini düşünüyorum. İHA

Editör: Wan Haber