Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında spor gündemini yorumladı.

''Sivas, son dakika da 1 puanı kurtardı''

Lider Sivasspor'u değerlendiren Dilmen, ''Sivas, dün akşam son dakika da 1 puanı kurtardı. Rakiplerin Sivas'a bakış açısı değişti, bunun da etkisi var. Ben Sivasspor'da oyunda taktiksel sorun gördüm. Sivasspor'un ikinci bölgeyi çabuk geçtiği anlar en önemli silahı.'' dedi.

''Fenerbahçe, Başakşehir'i bozdu''

Fenrbahçe'nin Başakşehir'i 2-0 yendiği maçta sarı-lacivertli takımdan övgüyle bahseden Dilmen şu ifadeleri kullandı;

''Fenerbahçe sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Fenerbahçe, Başakşehir'i bozdu. Önce iyi oynadı sonra bozdu. Galatasaray ise net bir galibiyet aldı. Kolay bir maç oldu onlar için. Falcao ve Saracchi maksimum 1 hafta oynamaz diye düşünüyorum. Çabuk döneceklerdir.

''Sergen Yalçın'a kapı Beşiktaş'ta her zaman açıktı''

Beşiktaş, radikal bir değişikliğe gitti. Muhtemelen Sergen Yalçın ekibiyle beraber geldi. Sergen Yalçın'a kapı Beşiktaş'ta her zaman açıktı. Ancak bu tip takımlarda görev almak kolay değildir. İlk hedefi bu sezon için Avrupa'ya kalmak olmalı. Sergen Yalçın'ı değerlendirmek için gelecek sezonu beklemek gerekir. Sergen Yalçın, Rıdvan Dilmen, Fatih Terim gibi adamlar kulüplerine mal olmuş isimler. Bu tip insanlar geleceği ile ilgili kararlar vermezler, daha duygusal kararlar verirler. Hayalindeki yerde çalışmak bir gururdur.

"Beklenti büyük olmamalı"

Önemli olan Sergen Yalçın'ın saygınlığını hissettirmesidir, onu da yaptı. Akıllı, zeki bir adam. Teknik direktörlüğündeki becerisi önemli etken olacak. Beşiktaş da, şimdiden gelecek sezonun hazırlığına başlamalı. Sergen Yalçın önümüzdeki yıl devam etmeli ancak bu sene beklenti büyük olmamalı. Şimdi Sergen Yalçın'da FEDA dönemine benzer bir durumda geldi. Bu yüzden mutlaka devam etmeli. Başarı da herkes sahiplenir. Başarısızlıkta teknik direktöre kalır. Bence Abdullah Avcı, kendi taktiğini getirmek için çok çabuk değişikliğe gitti. Hızlı davranmak istedi ama acele etti.

"Tahkim Kurulu bağımsız olmalı"

Benim yıllardır dediğim şey Tahkim Kurulu, TFF'den bağımsız olmalıdır. AİHM'nin bugünkü kararı doğru.

"Hakem kararını söylememeli"

Galatasaray, Çaykur Rize maçında hakemin yaptığı yanlış. İsmail Kartal sorsa bile, hakem kararının sebebini söylememeli. Bir diğer hatası da beklememiş olması; bekleseydi, karar VAR'a gidecekti. Oradan gelen uyarıyla da Marcao'ya faul olduğunu söyleyecekti ancak hakem beklemedi.

"Beşiktaş'ta yeri var"

Göztepe - Beşiktaş maçında sol bek Rıdvan'ı isminden dolayı değil tabi ama beğendim. Karşısında ligin en formda oyuncularından birisi oynuyor. Rıdvan'ın gelecekte Beşiktaş'ta yeri var. Basit oynuyor ve çabuk bir oyuncu.

"Sen federasyonsun, hesap vermek zorunda mısın?"

'Sanki Fenerbahçe'nin deprem umurunda değilmiş gibi bir hava yaratıldı. Malatya - Trabzonspor maçının ertelenmesi kadar doğal bir şey yok. TFF, ben maçı erteledim diyecek, tek yapması gereken bu. Sen federasyonsun, hesap vermek zorunda mısın? Ya maç erteleme kararı verilmeli ya da Malatyaspor Başkanı Adil Beyle görüşüp başka bir şehirde oynanmasını teklif etmeliydi.

"Fenerbahçe de lig maçını oynamak istemezdi"

TFF'den henüz yalanlama gelmediği için söylüyorum. Fenerbahçe, takımı da zor durumda kaldı. Fenerbahçe Kulübü de, Trabzonspor istediği için oynanmadı gibi algılanmasına tepki gösterdi. Fenerbahçe de lig maçını oynamak istemezdi. Malatya'da maçın psikolojik sebepten dolayı bile oynanmaması gerekirdi. Maça 3 gün kaldı. Trabzonspor da, Fenerbahçe de sakin kalmalı bu gün. Nwakaeme maçı kaçıracak ama kupada gördüğü kart haksızdı.

"Rodriguez hayali sona erdi"

Ali Bey biz bu faizleri ödeyemeyiz dedi. Başka bankayla anlaşma yapmak istiyor. Fenerbahçe, 31 Ocak'a kadar yapılandırmayı başarırsa belki transfer yapabilir. Rodriguez hayali sona erdi. Napoli'ye gitti. Fenerbahçe Rodriguez'i lisans durumlarından dolayı alamıyor. Fenerbahçeliler, Rodriguez'i artık beklemesin.

"Hangi vicdanla sevk ettiniz"

Vedat Muriqi'i hangi vicdanla sevk ettiniz. Öyle bir kural yok ki nasıl ceza vereceksiniz. Yıllardır denileni yapmalısınız; kupadaki maçın cezası kupada, ligdeki ligde çekilsin.'' İNTERNET HABER

 

Editör: Wan Haber