Başlıkta belirttiğim gibi Van Büyükşehir Belediyespor'un futbolcuları maalesef son haftalarda aldıkları kötü sonuçlar nedeniyle hem giydikleri formaya hem de bu şehrin halkına ihanet etmeye devam ediyor.

Osmaniye karşısında REZALET bir futbol vardı.

Şimdi soruyorum; takımın bu duruma gelmesinde suç kimin? Tribüne giremez cezası alan taraftarların mı yoksa, giydiği formanın hakkını veremeyen, ekmeğini yediği bu şehrin kulübüne ve halkına ihanet eden aldıkları paralara rağmen sahada ruh gibi gezinen bu futbolcu topluluğu ve teknik heyette mi yoksa bunlara çanak tutan yönetimin mi? Kim suçlu derseniz bana başta yönetim sonra teknik heyet ve kahraman ilan edilen futbolcular derim.

Hafta içi oynanan maçta temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor hedefi adına çok önemli bir maçta puan kaybetti. Temsilcimiz geçen hafta deplasmanda kaybettiği maçın telafisi anlamında kazanmamız gereken maçta 20'nci dakikadan sonra 10 kişi kalan Osmaniyespor karşısında büyük bir avantajı değerlendiremedi. 

Kimse beni yanlış anlamasın ve kusura bakmasın 10 kişi kalan aslanlar gibi mücadele eden Osmaniyespor'u tebrik ediyorum. Karşılaşmanın 20'nci dakikasından itibaren eksik kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiler. Bizden çok koştular. Gol pozisyonlarına girdiler. Peki, Hasan Erkin Şimşir hocanın futbolcuları ne yaptı? Ben söyleyeyim mi, ceza sahası içinde eli ayağı bir birine dolaşan bir birine bağıran doldur boşalt umuduyla gol arayan perişanları oynayan bir görüntü verdi.  

Kızılcabölük maçının ardından bizi zor haftaların beklediğini ligde alt sıralardan gelen takımlara dikkat edilmesi konusunda bazı uyarılarda bulunmuştuk. Maalesef uyarılarımız dikkate alınmamış Kızılcabölük mağlubiyetinden ders almayan Van Büyükşehir Belediyespor bir darbede Osmaniyespor'dan aldı.

Peş peşe yaşanan puan kayıplarının ardından elden uçup giden şampiyonluk hayallerinin yerine bir umut play off demiştik. Osmaniye maçını kazanarak yolumuza devam edeceğimizi düşündük ama olmadı. Şimdi bu maçın analizi nasıl yapılır bilmiyorum. Ama illa ki, bir analiz yapacak olursak tek kelimeyle rezalet ve sonrasında ise utanç verici bir görüntü vardı.

Peki, takımın geldiği bu noktada tek suçlu sadece Kulüp Başkanı Servet Yenitürk mü? Elbette değil. Yöneticisinden, teknik heyetine ve futbolcularına kadar herkes suçlu ve de bu işin sorumlularıdır. Ben yine diyorum. Tek suçlu başkan değil, o kulüpte herkes suçlu. Futboldan uzak, nerede ne yapacağını bilmeyen yöneticiler bu kulüpte olduğu sürece ve işi ehline bırakmadığı sürece başarılı olma şansımız yüzde sıfır. Öyle Van Büyükşehir Belediyespor'da bedavaya yer işgal ederek, maç izlemekle kulüp yönetilmiyor maalesef.

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ve ekibi bir an evvel toparlanıp kötü futbola dur demeli. Az'da olsa hala play-off umudumuz var.

TARAFTARA SAHİP ÇIKILMALI

Kızılcabölük maçı sonrası taraftar ve takım arasında istenmeyen olayların yaşandığı ve bazı taraftarların gözaltına alınarak maçlardan men edilmesinin ardından Osmaniye maçında tribünde olmayan taraftarlar affedilmeli. Tamam, bir anlık öfke bunların nedeni diyelim. Ama Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve yönetimi taraftarına sahip çıkmalı ve taraftarını yok saymamalı. Takımın taraftara bu taraftarın da takıma ihtiyacı var. Bu takım taraftar desteği sayesinde önemli maçlar kazandı.

İşte tam bu noktada kulüp yönetimi tarihi bir adım atmalı ve taraftarına barış elini uzatmalıdır. Bugüne kadar ARMA sevdasının peşinde koşan bu taraftar yok sayılmaktan vazgeçilmeli ve en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik ortamı tesis edilmelidir. Bu konuda yönetim gereğini yapmalı ve men cezası verilen bu taraftarın cezasını kaldırılmalıdır. Ligde zor bir viraja girildi. Bu saatten sonra taraftara ihtiyaç var. Kalan haftalarda taraftar olmasa boş tribünlere oynarız.

Hafta sonu Ofspor karşısında başarılar diliyorum. (Vansesi)

Editör: Wan Haber