ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun ailesini ziyaret etti.
Eşi ile birlikte Mustafa Akarsu'nun Batı Kent'teki evine giden Francis Ricciardone, Mustafa Akarsu'nun ailesine başsağlığı diledi. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Riccardone'nin konuşurken gözleri dolarken, hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'yu ise kahraman olarak niteledi.
Mustafa Akarsu'nun çok sayıda insanın hayatını kurtardığını ifade eden Riccardone, "Kahraman Mustafa Akarsu'nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunduk. Hepimiz çok üzüldük, ailesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bizim için dost olan Mustafa büyük bir kahramandı. Hepimizi bugün kurtardı. Allah bilir o olmasaydı kim bilir kaç kişi hayatını kaybederdi. Hepimiz çok üzüldük. Hizmeti için Allah'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Ricciardone eşi ile birlikte Mustafa Akarsu'nun evinden ayrılırken, Akarsu'nun evinde sinir krizi geçiren yakınları için sağlık görevlileri eve geldi.
(DY-ÖZ-Y)

01.02.2013 21:16:21 TSI

Editör: Wan Haber