Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi çarşılarda incelemelerde bulundu. Poyraz, "Restorasyonlar Haziran'da bitirilecek" dedi.
Restorasyon çalışmaları devam eden, Katiphan, Belediye Çarşısı, Suk-i Maraş Çarşısı, Bakıcılar Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Mazman Kazaz Çarşısı ve Saraçhane Çarşısını gezerek incelemelerde bulunan Poyraz, İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı ve KUDEB Amiri Fatih Adanır'dan bilgiler aldı.
Tarihi çarşıları, restore ederek turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:
"Restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Arkadaşlarımız çarşıların yoğunluk durumuna göre esnaflarımızın zor durumda kalmaması için çalışmaları daha çok akşamları yapıyorlar. Çarşılarımızla birlikte Kent Meydanı düzenleme çalışmalarımız tamamlanacak ve en geç Haziran ayına kadar restorasyon çalışmalarımız bitecek. Şehrimizi cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediğimiz altın üçgenin oluşumu için bu çalışmalarımızın bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız hafta sonları da dahil aralıksız olarak çalışmalara devam ediyorlar."
Çukur Hamamı'nda da restorasyon çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Başkan Poyraz, bu çalışmaların her aşamasının belgelenerek arşivlenmesini istedi. Başkan Poyraz, "Çalışmaların her aşaması belgelenerek arşivlenirse, çalışmaların bitiminde gurur duyulacak bir çalışma yapıldığı ortaya çıkar" diye konuştu.
Poyraz, restorasyonlarda görev yapan tüm çalışanları tebrik etti.
(YUT-Y)

09.01.2013 16:00:31 TSI

Editör: Wan Haber