İSTANBUL - Fatih'teki bir restoranda Filistin uyruklu Mustafa İbrahim'in (18) öldürülmesi olayıyla ilgili Cezayir uyruklu Abdülgani M. (27) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanıp cezaevine gönderildi. Restorandaki cinayet, iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Aksaray'daki bir restoranda 25 Kasım günü öğle saatlerinde yaşanan olayda, sipariş sonrası iki arkadaşıyla sohbet etmeye başlayan Mustafa İbrahim, içeriye giren bir kişinin silahından çıkan kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, restoranın ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde bir kişinin restoran önünde bir süre beklediği ve içeriye girip silahını ateşledikten sonra yaya olarak kaçtığı görüldü. Bu kişinin kimliği üzerinde yürütülen çalışma sonucu Abdülgani M. gözaltına alındı.

Sorgusunda, "Mustafa İbrahim beni sürekli darp ediyordu. Restoranda yemek yerken gördüm ve silahımı çekip ateşledim." dediği öğrenilen Abdülgani M.'nin olayda kullanılan silahına ise ulaşılamadı.

Görgü tanıkları tarafından da teşhis edilen zanlı, sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tutuklanıp cezaevine gönderildi.

CİNAYET ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Cinayet, iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, iki arkadaşıyla birlikte masada sohbet eden Mustafa İbrahim'in yanına katil zanlısının gelişi, İbrahim'in zanlıyı görünce masanın altına girerek saklanmaya çalışması, diğer arkadaşlarının kaçışmaları, İbrahim'in biber gazı sıkarak kendini korumaya çalışması, sandalye ile kendini korumaya çalışması, şahısların birbiriyle boğuşması yer alıyor. Görüntünün devamında ise şüphelinin İbrahim'i vurması, İbrahim'in yere yığılması ve şüphelinin kaçması yer alıyor. CİHAN

Editör: Wan Haber