Çorlu Devlet Hastanesi ile Çorlu Kültür ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmada Çorlu'ya gelen ressamlar hastane koridorlarını süslemesi için resim çizdiler.
Çorlu Kültür ve Sanat Derneği üyesi ressamların yanı sıra aralarında İstanbul'dan gelen ressamların bulunduğu toplam 13 sanatçı, Çorlu Devlet Hastanesi koridorlarında tuvallerine yağlı boya eserler çizdiler.
Çorlu Devlet Hastanesine gelerek çalışmaları izleyen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, bunun bir ilk olduğunu belirterek: "Çorlu Devlet Hastanesi ile Çorlu Kültür Sanat Derneği'nin organize ettiği, İstanbul'dan ve Çorlu'dan ressamlarımızın da katıldığı çok güzel bir sanatsal etkinlik düzenleniyor. Hastanemiz, tıbbi tedavinin yanında, sağlığın yanında artık sanatsal hayatı da bir arada değerlendirerek gerçek anlamda komple bir tedavi yöntemini benimsiyorlar" dedi.
Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Cenzgiz Kalkan ise, hastanenin sadece bir tedavi ve teşhis anlamında kullanılan sağlık merkezi olmadığını bunun yanı sıra, sosyal ve sanatsal faaliyetlerin de yapıldığı ve sergilendiği bir yer olacağını söyledi.
Etkinlik kapsamında ortaya çıkacak olan eserlerin Çorlu Devlet Hastanesi koridorlarını süsleyeceği, ilk gün yaklaşık 25, toplamda ise 100 kadar eserin Çorlu Devlet Hastanesine hediye edileceği kaydedildi.
(SŞ )

21.01.2013 17:29:45 TSI

Editör: Wan Haber