Ressam Hüseyin Yıldırım, bir yıl içerisinde yaptığı resimleri, Sanko Park Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.
Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Ressam Hüseyin Yıldırım, bir senelik çalışmasını Sanko Park Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sergiledi. Sergiye; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park Müdürü Ufuk Toydemir, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Doğanay, GTO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Uğur Turan, "Bir ve beraber olduğunuz zaman bulunduğunuz ortamın güzelliği ve kıymeti artıyor, bulunduğunuz ortama değer veriyorsunuz. İnsanlarla var olan güzellikleri, resimle, müzikle paylaşmak, insanı mutlu ve mesut eder. İnsanın çağdaş ve güzel bir şekilde devam etmesi konusunda bir sanatçının tuvale döktüğü bu güzellikleri, tabloya döktüğü güzellikleri nota ve heykele döktüğü güzellikleri görmek ve alkışlamak ne kadar güzeldir. Dikkat edin çağdaş, gelişmiş bütün ülkeler ve toplumlar sanatı ve bilimi eşdeğer gördükleri için gelişmiş toplumlar... Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderimiz var. Onu takip ettiğimizde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ile beraber öğretmeni, idarecisi, işçisi, sanatçısıyla her kesimi ile beraber bir ve bütün dünyanın en muhteşem, en güzel, en güzel üreten ülkelerinden bir tanesi olmaya devam edecektir" dedi.
Sanko Park Sanat Galerisi'nde açtığı sergide toplam 33 adet resim sergilediğini belirten Hüseyin Yıldırım ise, "Israrla üzerine durduğum bir şey var ki, konu hiçbir zaman resmimin merkezinde yer almamıştır. Konu, daima ikinci planda kalmıştır. Her zaman rengin büyüsü peşinde koştum. Açtığım bu sergi üçüncü kişisel sergim. Bir yıllık serginin mutlu sonuna ulaştım diyebilirim. Bir anlamda bir yıllık çalışma oldu. Ama yıllardır; leke üslubuyla, renk ağırlıklı çalışmalarla doğa soyutları üzerine çalışıyorum. 17 yıldır bu alanda ürünler ortaya koydum" diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri sergiyi gezdi. Sergide Ressam Hüseyin Yıldırım'a, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu Zeugma kitabını hediye ederken, Sanko Park Müdürü Ufuk Toydemir de plaket takdim etti.
(FS-SO-Y)

12.01.2013 11:43:50 TSI

Editör: Wan Haber