Ankara'nın Çubuk ilçesinde "Köylü Ressam" olarak ünlenen Halil Basri Uluğ, açtığı sıra dışı sergiyle resim ve tarım maketlerinden oluşan eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.
Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, Çubuk Platformu Yönetim Üyesi Ahmet Yalçın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverler katıldı. Çubuk Belediye Başkanı Özden, serginin kendilerini adeta geçmişe götürdüğünü belirtti. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmak adına serginin açıldığını ve bu nedenle bugün hep birlikte ekip arkadaşlarıyla açılışta olduklarını söyleyen Özden, "Tarımda kullanılan aletlerden tutun da fırınlara kadar geçmişte kullanılan ve köy yaşantısını anlatan ne kadar malzeme varsa onların hepsinin bu sergide minyatürlerini gördüm. Biz de Bekir Ağaların Konağı'nda açacağımız kent müzesinde inşallah bu ürünleri sergileyeceğiz. Altıncı ayda inşaatı bitsin, müze ile birlikte herhalde Basri Bey ile biz daha güzel çalışacağız. Bu ürünlerin gençlere ve çocuklarımıza da gerçekten çok güzel örnek teşkil edeceğini düşünüyorum" dedi.
Çalışmasının geçmişte kalan ve unutulan kültürün canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yapıldığını ve bugün de sergisini açtığını söyleyen ressam Halil Basri Uluğ ise, "Bu güne kadar özellikle köylerde kullanılan ve çoğu unutulan ne kadar malzeme varsa onların bir bir minyatürlerini çalıştım. Yaklaşık bir yıllık çalışmam sonucunda 80 parçadan oluşan bu ürünler ortaya çıktı" diye konuştu.
İlk olarak ürünlerinin sergisini yaşadığı yer olan Çubuk'ta açtığını kaydeden Uluğ, bundan sonra da ürünleriyle ilgili sergilerini çeşitli sanat galerilerinde açacağını sözlerine ekledi.
Sergide, 10 yağlı boya resim, 10 sulu boya resim, 10 yaprak desenleri tasarımı ile 80 parça özellikle köylerde geçmişte kullanılan tarım aletlerinin maketleri yer alıyor.
(ND-CC-Y)

12.01.2013 13:01:31 TSI

Editör: Wan Haber