Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde ikamet eden resim öğretmeni Oktay Polat (26), çocukluktan beri var olan fotoğraf sevgisini yoğun kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede kara kışa inat devam ettiriyor.
Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Resim öğretmenliği mezunu Polat, geçtiğimiz yaz Şiran ilçe merkezi, mahalle, köy ve turistik mekanları fotoğrafladıktan sonra şimdi de kış fotoğrafı çekmek için çaba gösteriyor. Kış şartlarının hüküm sürdüğü Gümüşhane'de özellikle Şiran ilçesinde kar yağışının daha etkili olması nedeniyle zorlandığını kaydeden Polat, "Bazen çok yükseklere çıkmam gerekiyor ve buralara bata çıka ulaşıyorum. Ona rağmen çekimlere ara veremiyorum. Kar kalkmadan önce bütün köylerin çekimlerini bitirmem gerekiyor" şeklinde konuştu.
Fotoğraf çekmenin yanında yağlı boya, karakalem gibi resim çalışmaları da yapan Polat, yaz aylarında çektiği fotoğrafları panaromik olarak çektiğini belirterek, bir sonraki hedefinin Gümüşhane'ye bağlı ilçeler ve köylerin panaromik fotoğraflarını çekmek olduğunu da sözlerine ekledi.
(FY-RE-ÖS-Y)

31.01.2013 10:53:53 TSI

Editör: Wan Haber