İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Prof. Dr. Toktamış Ateş'in vefatı ile ilgili yayınladığı başsağlığı mesajında, "Türkiye'nin en önde gelen aydınlarından, siyaset bilimci değerli hocamız Prof. Dr. Toktamış Ateş'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.
İstanbul Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, sistemik damar hastalığı bulunan ve organ yetmezliği nedeniyle kalbi duran Toktamış Ateş'in saat 01.45'de hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in başsağlığı mesajına da yer verilerek, "Türkiye'nin en önde gelen aydınlarından, siyaset bilimci değerli hocamız Prof. Dr. Toktamış Ateş'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bilim insanı kimliği ile İstanbul Üniversitesi çatısı altında birçok önemli araştırmaya imza attı. Çok sayıda öğrenci ve akademisyen yetiştirdi. Hoşgörüyü ön plana çıkaran bakış açısı ve pozitif yaklaşımlarıyla hepimize örnek olan Prof. Dr. Toktamış Ateş hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve İstanbul Üniversitesi camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun değerli hocam" denildi.
Açıklamada, öğrencilerin Prof. Ateş'in ardından bir veda yazısı yazdığı da belirtilerek, "İktisat Fakültesi'nde 44 yıl öğretim üyeliği yapan, binlerce öğrenci ve çok sayıda öğretim üyesi yetiştiren, eserleri ve yaşayışı ile bir nesle öncülük eden sevgili hocamız Toktamış Ateş vefat etmiştir. Toktamış Ateş hocamız yaptığı büyük hizmetlerle İstanbul Üniversitesi ile bütünleşmiş ve biz öğrencilerini sadece eğitim hayatları boyunca değil, yaşamlarının her aşamasında da desteklemiştir. Aydın olmanın sorumluluğunu hep taşıyan ve öğretim üyeliğinin ötesinde yaşama dair olumlu bakışını güler yüzü ile ortaya koyan hocamız; 'eğer biz düşüncemizin doğru ve duygularımızın da insana yakışır yüce duygular olduğuna inanıyorsak; o insanları, farklı duygu ve düşünceleri olan insanları kazanabiliriz ama horlamadan ve suçlamadan...' sözleri ile yarınlara dair umutlarını yıllar önce ortaya koymuştur" ifadelerine yer verildi.
Toktamış Ateş, Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü önünde düzenlenecek törenin ardından, Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.
(ÖFA-SO-Y)

19.01.2013 14:12:27 TSI

Editör: Wan Haber