Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Tuzluca Kaymakamı Bilal Özkan ve Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'ı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ve Özel Kalem Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Güngörmez'i kabul eden Tuzluca İlçe Kaymakam Bilal Özkan, Tuzluca ilçesinin yüksek okulu hak ettiğini belirtti.
Daha sonra Belediye binasına geçen Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve beraberindekiler, Başkan Ahmet Sait Sadrettin Türkan ile bir süre sohbet ettiler. Tuzluca Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Türkan, kentsel dönüşüm sürecini hızla gerçekleştiren Tuzluca'nın bu gelişimini bir yüksek okul kompleksi ile tamamlaması gerektiğini söyledi. Başkan Türkan, Iğdır Üniversitesi tarafından kurulacak bir yüksek okul için belediye olarak gerekli her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Rektör Yılmaz, Tuzluca ilçesi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada; ilçenin gelişiminin bir yüksek okulun açılması için yeterli bir duruma geldiğini, Tuzluca'ya Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasıyla ilgili kendi görüşünün olumlu olduğunu belirtti. İlçeye açılması düşünülen yüksek okulun, Iğdır Üniversitesi'nin gündeminde olduğunu vurgulan Yılmaz, geçtiğimiz yıl, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'e bu konuda bir başvuru yaptıkların, Ankara'ya yapacağı bir çalışma ziyaretinde YÖK'te bu konuyla ilgili onayın hızlandırılmasını bir takım görüşmelerde bulunacağını söyledi.
(BM-MET-Y)

04.01.2013 17:02:33 TSI

Editör: Wan Haber