Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Hayat bir bütündür. Üniversite sonrası yaşama iş kaygısı ve benzeri tedirginliklerle başlamamalısınız. Bu doğrultuda Hacettepe kolejleri açacağız. Hacettepelilere yönelik ücretsiz KPSS kursu da yakında başlayacak" dedi.
Rektör Tuncer, geleneksel hale getirdiği öğrenci toplantılarına Eğitim Fakültesi öğrencileriyle devam etti. Beytepe Yerleşkesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda yapılan toplantıya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin tek tek problemlerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Prof. Tuncer, Hacettepe'den mezun olanların hayattan korkusu olmaması için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Türkiye'nin her iline bir Hacettepe Koleji açmayı planladıklarını ilk kez öğrenci toplantısında dile getiren Prof. Tuncer, Hacettepe mezunlarının önde olmalarını sağlayacak KPSS kursu açacaklarını da bildirdi. Prof. Tuncer, "Hacettepe kolejleri Projesi ekseninde, çocuklarımızı ana okulundan alarak hayata atılacakları aşamaya kadar yetiştirmeyi öngörüyoruz. Üstün yetenekli olanları da ayrıca eğiteceğiz. Türkiye'nin her şehrine Hacettepe Koleji kurmak istiyoruz. Bu sayede 10 bin kişilik bir istidam da sağlanmış olacak. Tabii en önemlisi, Hacettepe kolejlerinde Hacettepe mezunları çalışacak. Ayrıca, Hacettepelilerin KPSS imtihanlarına avantajlı ve tedirginlikten uzak başlamaları için ücretsiz KPSS kursu da açıyoruz" dedi.

"AKADEMİLERDE HİYERARŞİ OLMAZ"
"36 bin öğrencisi olan üniversite de 15-20 bin yurt olmalıydı. Bunu da biz gerçekleştiriyoruz" diye devam eden Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Hacettepe ticarethane değil. Kasasında para olması önemli değil. Bizim kazancımız öğrencilerimiz. Eğitimde yapılan hatalar 10 yıl sonra ortaya çıkıyor. Eğitimde ülkelere göre farklı yöntemler olabilir. Üniversite bir akademidir. Akademilerde hiyerarşi olmaz. Bir öğrenci bir profesöre 'bu yanlış' diyebilmelidir. Aksi halde üniversiteler asker ocağı olur. Aşağıdan yukarı doğru bir akım olursa daha ileri gidebiliriz. Bizim burada olma nedenimiz öğrenciler. Farklı ve becerikli bireyler olmanız buradaki eğitiminize bağlı. Gece gündüz çalışıp bunu başaracağız. Gözlerinizdeki ışıltılar beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Öğrenci toplantısı renkli diyaloglara da sahne oldu. Serkan Güler isimli öğrencinin, "Sizin gibi bir rektör varken buradan mezun olup gitmek çok zor" sözlerine Rektör Tuncer'in, "Devam et, o zaman hiç gitme. Ya da ben gideyim" diye cevap vermesi kahkahalara yol açtı.
(BC-OK-Y)

23.12.2012 12:56:15 TSI

Editör: Wan Haber