Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 2012 yılı değerlendirme toplantısında yapılan çalışmaları anlattı. Tarımın ve sanayinin ortasında dinamik bir yapıda üniversite olduklarını kaydeden Rektör Şimşek, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yerlerini aldıklarını aktardı.
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 22 Ocak 2013 tarihinde Rektörlük Binası Senato Salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.
Basın toplantısına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Burhan Arslan, Genel Sekreter Tekin Yenigün ve basın mensupları katıldı.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ'nün 2012 eğitim-öğretim yılını değerlendirerek, 2012 yılında eğitim, sağlık, kültür-sanat, inşaat gibi pek çok alanda yapılacak yeni çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Rektör Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya'nın tam kalbinde doğu ve batı sentezini çok iyi harmanlayan bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek, "Sanayi ve tarımın tam ortasında yer alan ve çalışmaları ile bu alanların gelişmesine büyük destek olan, başta bölge halkının ve ülkemizin güvenini ve desteklerini kısa zamanda kazanmış, bunu tüm bölümlerine olan yoğun öğrenci tercihleri ile ispatlayan bir dünya üniversitesidir." dedi.
Prof. Dr. Şimşek, NKÜ'nün her gecen yıl giderek büyüdüğünü belirterek 2012 yılı itibariyle Tekirdağ merkez kampus ve 8 ilçede 192 yabancı uyruklu öğrenci de dahil olmak üzere toplam öğrenci sayısının 23 bin 531 olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şimşek, "Üniversitemizde toplam personel sayımıza bakarsak, akademik personel sayısı 790'dır. Bunlara göre Profesör 70, doçent 50, yardımcı doçent 220, araştırma görevlisi 175, öğretim görevlisi 183, okutman 51 ve uzman 19 ve İdari personel sayısı 418'dir. Üniversitemiz halen 16 ülkede, 29 farklı Yükseköğretim Kurumu ile uluslararası işbirliği protokolü imzalamış bulunmaktadır." dedi.
Tekirdağlılara kaliteli sağlık hizmeti sunmak için büyük emek harcadıklarını ifade eden Prof. Dr. Şimşek, "Hastanemizde 8 profesör, 14 doçent, 40 yardımcı doçent, 28 araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Hastanemizde ayda 16 bin ayaktan hasta hizmet almakta, 652 ameliyat, 224 anjiyo ve 20 by-pas yapılmaktadır. Tekirdağ ve bölge halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayan Üniversite Hastanemizin kapasitesi, 6 bin 600 metre kareden 8 bin metre kare kapalı alana, 24 branştan 29 branşa, 60 yataktan 126 yatak, 33 poliklinik oda sayısında 60 poliklinik oda sayısına, 3 ameliyathane odasından 4 ameliyathane odasına yükseltilmiştir. Aynı zamanda hastanemizde Meme Kanseri Erken Tanı Ünitesi, Onkoloji Ünitesi ve Uyku Laboratuvarı kuruldu. 6 yataklı genel, 4 yataklı kalp damar ve 4 yataklı koroner yoğun bakım üniteleri hizmete girdi. Personel yemekhanesi hizmete açıldı, 2 adet asansör yapıldı ve Nükleer Tıp Merkezi açılış süreci de devam etmektedir." dedi.
Şimşek, "2012 yılı itibarı ile üniversitemiz bilimsel araştırmalar ve teknoloji merkezinde (NABİLTEM) 11 eğitim ve araştırma laboratuarı ve 5 bilgisayara laboratuarının bulunmasının yanı sıra, tıp fakültesinde 5 eğitim ve araştırma laboratuarı, ziraat fakültesinde 43 teknik atölye ve laboratuar, Çorlu Mühendislik Fakültesinde 14 teknik atölye ve laboratuar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda 16 teknik atölye ve laboratuar ile ilçelerdeki meslek yüksekokullarımızda toplam 18 teknik atölye ve laboratuar mevcuttur" dedi.
Prof. Dr. Osman Şimşek, Fen Edebiyat Fakültesi, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi, 410 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu projelerinin tamamlanacağını bildirdi.
Düzenlenen basın toplantısının ardından yerel basın mensupları Şimşek'e sorularını yönetti. Basına mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısının ardından Şimşek, basın mensuplarına üniversiteyi gezdirdi.

22.01.2013 19:43:30 TSI

Editör: Wan Haber