Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Gürcü Kültür Derneğini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Aydın Kubilay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Bir dernek çatısı altında toplanmamız çok güzel. Dernek çatısı altında gelenek ne göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Rektör Şerifoğlu ise "Üniversite olarak amacımız ürettiğimiz bilgiyi Düzce'nin hizmetine sunmak. İlimizde kültürel zenginliğini ilk olarak Düzce'ye ardından Türkiye'ye ve Dünyaya tanıtmak istiyoruz. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Kafkas Dilleri ve Edebiyatı bölümünü kurduk. Bu anlamda güç birliği oluşturmamız gerekiyor. Derneklerimiz bu anlamda destek veriyorlar. Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezimiz DÜKMER kültürel anlamda çalışma yapacak. Bölümleri kurmakla olmuyor bunları hayata geçirmemiz gerekiyor. Kültür Turizmi destinasyonu oluşturmak istiyoruz" dedi.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç kurulan Kafkas Dilleri ve Edebiyatı bölümü için Gürcü Dili ve Edebiyatı için doktorasını yapmış 3 öğretim görevlisine ihtiyaç duyduklarını belirterek "3 öğretim görevlisini bize kazandırabilirseniz çok iyi olacak. Bu olmadan bölümü açmamız mümkün değil. Burada okuyacak olan çocuklarda bu anlamda uzman olmuş olacaklar ve yarın açılacak seçmeli derlerde milli eğitim bakanlığına öğretmen olarak girebilecekler" dedi.
Konuşmaların ardından ziyaret sohbet havasında devam etti.
(AY)

31.01.2013 17:02:16 TSI

Editör: Wan Haber