Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Prof. Dr. Korkmaz mesajında şunları kaydetti; "Bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan basın, demokrasinin gelişmesinde ve ifade özgürlüğünün oluşmasında en etkili araçlardan birisidir.
Basın, bilgi akşını sağlayarak toplumun bilgilendirilmesi ve kamuda hizmet üreten kurum ve kuruluşların vatandaşa yaptığı icraatları aktarması bakımından çok önemli bir yere sahiptir. Gazetecilik halk adına, yöneticilerin icraatları hakkında halkı bilgilendiren ulvi bir meslektir. Gazeteciler sadece bizlere haber vermek adına, her türlü zor şartlarda çalışma hayatlarına devam etmektedirler.
İcra etmekte oldukları bu onurlu görevle toplumun bilgilenmesinde ve aydınlanmasında büyük pay sahibi olan, zor koşullarda ve kısıtlı olanaklarla basın meslek ilkelerine riayet ederek özveriyle çalışan değerli gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."
(OY-AT-Y)

10.01.2013 16:32:55 TSI

Editör: Wan Haber