Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, geçen yıl yaptıkları yatırımların yüzde 200 oranında gerçekleştiğini söyledi.
Gazetecilerle bir araya gelerek 2012 yılının değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Mahmut Doğru, kendilerine verilen bütçenin 2 katını harcayarak yüzde 200'lük bir gerçekleşme sağladıklarını belirtti. 2012 yılında tüm yatırımlara 41 milyon 252 bin 156 TL harcayarak ayrılan bütçenin 2 katı harcama yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Doğru, bunun geri kalan kısmını da üniversitenin öz kaynaklarını kullanarak yaptıklarını ifade etti. Prof. Dr. Doğru, "Üniversitemiz 2012 yılında ilk kez İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'ne öğrenci aldı. Ayrıca, Beslenme ve Diyetetik, Sosyal Hizmetler, Özel Güvenlik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Geleneksel El Sanatları, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari ve Dekoratif Sanatları, Maliye, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Lojistik, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Dış Ticaret gibi bölümlere bu yıl ilk defa öğrenci aldık. Geçen yıl Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) teklif ettiğimiz ancak izin alamadığımız İslami İlimler Fakültesi'nin kararı çıktı. Önümüzdeki yıl öğrenci alımını da gerçekleştireceğiz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Fizyoterapi, Optisyenlik, Diyaliz, Çevre Sağlığı ve Sosyal Hizmet gibi bölümlerin de kararı çıktı. 13 yeni bölümle meslek yüksek okulları arasında en fazla bölüme sahip üniversite olma yolunda ilerliyoruz" dedi.
Rektör Doğru, üniversitede doktora ve yüksek lisans bölümlerinde de eğitimlerin devam ettiğini ifade ederek, "Araştırma ve akademik personel yetiştirmede önemli rol üstlenecek bu yapılanmanın ilk mezunlarını da vermeyi hedefliyoruz. Üniversitemiz bir taraftan eğitimlerine devam ederken, diğer taraftan akademik personelleri ile çeşitli çalışmaları da sürdürüyor. Geçen yıl içinde üniversitemiz bünyesinde 5 adet bilimsel araştırma projesi, 37 uluslar arası, 9 ulusal bildiri, 4 kitap yayını, ulusal hakemli dergilerde ise 19 makale yayınlandı. Ayrıca bizim için özel bir öneme sahip olan 48 adet uluslar arası hakemli dergilerde makalemiz yayınlandı. Bu üniversiteler arası sıralamada Bitlis Eren Üniversitesini önemli üniversiteler arasına taşıdı" şeklinde konuştu.

"HALKIN DESTEK VERMESİ GEREKİYOR"
Bitlis Eren Üniversitesi'nin her geçen gün yenilikler yaşadığını, bölgede bulunmayan ancak Türkiye'de çok nadir üniversitelerde bulunan Merkezi ve İleri Araştırma Laboratuarı'na sahip olduğunu anlatan Rektör Doğru, "Büyük paralar harcayarak oluşturduğumuz laboratuarımız elektrik kesintileri ve yeteri kadar enerji kaynaklarının beslenememesi yüzünden çalıştıramıyoruz. Bu konuda birkaç kez yetkilileri uyarmamıza rağmen gerçekleştirilmesini beklediğimiz yeni bir trafo merkezinin oluşturulmaması bizleri zor durumda bırakıyor. Bu konuda halkımızın ciddi desteğine ihtiyacımız var. Çok pahalı olan cihazlarımızı elektrik kesintileri yüzünden çalıştıramıyoruz. Sesimizin duyulmasını da istiyoruz" diye konuştu.

"KIYIDÜZÜ PROJESİNİ ÖNEMSİYORUZ"
Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2013 yılında yeni projelerinin bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, "Ahlat'ta 4 yıldızlı uygulama oteli projesini bu yıl hayata geçireceğiz. Yeni gerçekleştireceğimiz projeler arasında Kıyıdüzü Projesi'ni çok önemsiyoruz. AB fonları ya da farklı bir fondan karşılayabilirsek, projemizi 3-4 yıl içinde hayata geçirerek bölgenin turizm merkezi yolunda büyük bir adım atmasını sağlayacağız" dedi.

"SAİDİ NURSİ GÜNLERİ DÜZENLENECEK"
Rektör Doğru, her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nin 2013 yılında da büyük bir organizasyonla gerçekleştirileceğini ifade etti. Doğru, "Bu yıl ayrıca son yıllarda bölgenin çıkardığı önemli şahsiyetlerden Said-i Nursi için özel bir sempozyum hazırlığı yapıyoruz. Mayıs ayı başında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz sempozyum için yurt dışından ve ülkemizin değişik illerinden bin 500-2 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Çok önemli bir sempozyum olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi'nin Bitlislilerin olduğunu ve ona sahip çıkanların yine Bitlisliler olması gerektiğini sözlerine ekledi.
(VO-MSA-Y)

16.01.2013 14:16:29 TSI

Editör: Wan Haber