Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Prof. Dr. Budak mesajında şunları kaydetti; "Vatandaşlar ile kurumlar arasında bir köprü vazifesi gören, insanlara haber ve bilgi akışı sağlayan basın, çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Toplumun haber alma, bilgilenme hakkını sonuna kadar kullanması için emek sarf eden değerli Basın mensupları, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi durumundadır. Her geçen gün önemi ve işlevi artan, değerli basın mensuplarının 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım.
Demokrasi ve dolayısıyla ülkemizin gelişimine olumlu katkılarda bulunan basın mensuplarımızın, tarihin her döneminde kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini objektif, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, bütün olumsuz şartlara rağmen zaman mefhumu gözetmeden yerine getirmeye çalışmasını takdirle karşılıyorum.
Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Ancak, evrensel ilkelere bağlı kalmak, gazeteciliğin doğru davranış kurallarını benimsemek ve meslek etiğini göz ardı etmeden çalışmak da en az basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kadar önemlidir. Çünkü sınırsız bir özgürlük yoktur. Çok değerli Basın mensuplarımızın bu ilkelere her zaman bağlı kalacağına yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle, tüm ulusal ve yerel basın çalışanlarının "Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum."
(YY-AT-Y)

10.01.2013 17:50:32 TSI

Editör: Wan Haber