Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kentte bulunan resmi kurumların bölge müdürlüklerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilk ziyaretini Van Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'ne (DSİ) yaptı. DSİ 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, Van için bütün kurumların ortak çalışmalarda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından DSİ'den ayrılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, buradan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Rektör Prof. Dr. Battal, Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş'ı da makamında ziyaret ederek üniversite ile Karayolları'nın işbirliğinin önemine değindi. Yaklaşık 45 dakika süren ziyarette görüş alışverişinde bulunurken, işbirliği yapılacak noktalar konuşuldu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, hem resmi kurumlara hem de sivil toplum kuruluşları ile iş çevrelerine YYÜ'nün bilimsel destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek, "Biz yetişmiş uzman elemanlarımızla Van'a ve çevresine özellikle bilimsel anlamda destek sunmaya hazırız. Ancak bu şekilde Van'ı daha ileri bir noktaya taşıyabiliriz" dedi.
Ziyaretlerde YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mehmet Allı da hazır bulundu.
(MSA-Y)

11.02.2013 13:33:45 TSI

Editör: Wan Haber