Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıda üniversitenin verilerini açıklayan Özer, "Biz göç veren bir üniversite değiliz. Üniversitemizde önemli artışlar var" diye konuştu.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş, Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım, Koordinatör Yardımcısı Hasan Özer ile birlikte gazetecileri ağırladı.
Zonguldak merkez ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler ile üniversitenin Konuk Evi'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Rektör Mahmut Özer, 2 yıllık değerlendirmede bulundu.
Akademik personel ve öğrenci verileri ile ilgili bilgiler veren Rektör Mahmut Özer, "Biz göreve geldiğimizde 301 öğretim üyesi vardı. Şubat 2013 itibariyle öğretim üyesi sayılarımız 435'e yükseldi. Aralık 2010 üniversitemizin çalışan profesör sayısı 41'di. Şu an itibariyle 63'e yükseldi. Aralık 2010 itibariyle doçent sayımız 58 şu an itibariyle 100'e yükseldi. Yardımcı doçentler ise Aralık 2010 yılında 202 iken şu anda 272'e yükseldi. Üniversitemiz akademik personel açısından her yıl büyüyen bir üniversitedir. Öğrencilerimizle ilgili de bazı bilgileri vermek istiyorum. 2010-2011 yılı içerisinde Farabi bağlamında üniversitemizin bağlantılı olduğu üniversite oranları yüzde 240'lara yükseldi. Yaşam boyu öğrenme Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları kapsamında anlaşmalardaki artış yüzde 288'e yükseldi. Daha ucuz, daha yaşanılabilir eğitim imkanlarından, kiraya kadar her türlü alanda güzel bir şehir olmasını isteriz. Sadece öğrenci açısından değil, akademisyen ve idari personel olarak ucuz bir şehir olmasını isteriz. 5 binin üzerinde göç veren bir şehirde idari personeli zor tutuyorum" diye konuştu.
"BU HERKESİN BAŞARISIDIR"
Üniversitenin başarılarının herkesin başarısı olduğuna dikkat çeken Rektör Mahmut Özer, şöyle devam etti:
"Bu başarılar benim değil, üniversitede herkesin başarısıdır. Üniversite bunu başarıyorsa kent de başarabilir. Her zaman olaylara pozitif bakmak gerekir. Sorunları sadece çözüm yollarını belirlemek olarak tespit etmek gerekir. Suçlu aramaya kalkarsak işin içinden çıkamayız. Biz her alanda şehirle, şehirdeki, Erdemir'dir, TTK'dır. Her alanda ortak çalışmak istiyoruz. Biz kapılarımızı hiç kimseye kapatmadık. Ereğli'ye fakülte vermiyoruz, Ereğli ayağa kalktı. Alın size meslek yüksek okulu. Böyle bir şey olmadı. Zaten meslek yüksekokulu ile ilgili çalışmalar başlatmıştık. Böyle spekülasyonlar oldu. Biz Kdz. Ereğli'yi seviyoruz ve yükselteceğiz."
Basın toplantısı soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.
(OA-OA-Y)

16.02.2013 11:41:27 TSI

Editör: Wan Haber