Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Terzioğlu Yerleşkesi'nde yapımı devam eden anaokulu-kreş inşaatında incelemelerde bulundu.
Türkiye'nin en büyük anaokulu-kreş inşaatının temelinin 2012 yılının yaz sonuna doğru atıldığını, şu anda binanın kabasının bittiğini belirten Rektör Laçiner, 2013 yılının Eylül ayına binayı yetiştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Çocuklar Evi Kreş'in şu anda 69 öğrenci ile faaliyet gösterdiğini, ancak kreşin bitmesini bekleyen kişi sayısının 200'ü aştığını söyleyen Laçiner, "Çanakkale'de 200'den fazla çocuk anaokulu ve kreşte eğitim almak istiyor. Ancak sadece 69 şanslı öğrenci, ÇOMÜ Çocuklar Evi'nde eğitim görebiliyor" dedi.
Binanın mimarisinin çok özel olduğunu, çocuklar için bütün detayların ince ince düşünüldüğünü söyleyen Laçiner, "ÇOMÜ Anaokulu-Kreş çok özel bir mimariye sahip. Türkiye'de iç bahçesi olan sanırım tek anaokulu-kreşidir. Çünkü Çanakkale çok rüzgârlı bir yer. Yazın bile rüzgârı bol olan bir yer. Bu anlamda iç bahçe çocukların rüzgârlı günlerde bile rahatça oyun oynamalarına imkan sağlayacak bir alan olacak. Eğitmenlerimizin, öğretim elemanlarımızın ve kreşimizdeki öğretmenlerin, diğer uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda bu mimari oluşturuldu. Bir stadyum tarzında geniş, 350 öğrenci kapasiteli Anaokulu-Kreş'te her şey düşünüldü. Seminer odasından, sanat odalarına, bilim odasından spor odalarına, bilgisayar odalarından uyku odalarına kadar her şey düşünüldü. Sınıfların hemen yanında uyku odaları yer alıyor. Sınıfında ders gördükten sonra uyumak için çocuklar uzak bir yere gitmeyecek. Tuvalet eğitimi için çocuğun kolay ulaşabileceği noktalara tuvaletler yaptık. Buna benzer her teknik nokta göz önünde bulundurularak inşa edilen çocuklar evi planlarında bir aksaklık olmazsa bir bakım evi de olacak" diye konuştu.
(CA-GD-MŞ)

31.01.2013 15:06:15 TSI

Editör: Wan Haber