Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Gıda Mühendisliği Bölümü'nün ilk öğrencileri ile tanışma yemeğinde bir araya geldi.
2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerini alan, genç ve dinamik eğitim kadrosuyla öğretim hayatına ilk adımını atan ARÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 14 Aralık Cuma günü bir tanışma yemeği düzenledi. ARÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tanışma yemeğine; ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rövşen Guliyev, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Tuğba Abacı, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necla Barlık ile Mühendislik Fakültesi akademik personeli ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Zehra Tuğba Abacı gerçekleştirdi. Bu yıl bölümün aktif olarak eğitim vermeye başladığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Abacı, hali hazırda 47 olan öğrenci sayılarının her geçen eğitim döneminde artarak devam edeceğini ve ilerleyen yıllarda önemli akademik başarıların altına imza atacaklarını söyledi. Abacı, sözlerini "Öğrencilerimizin hepsi pırıl pırıl, ben bu öğrencilerin bölüm başkanı ve danışmanları olmaktan gurur duyuyorum" diye tamamladı.
"MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZ"
Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Tuğba Abacı'nın ardından konuşma yapan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, dünyadaki gelişmelere ayak uydurmanın gerekliliğine değindi. Osmanlı Devleti'nin son 150 yılda dünyadaki gelişmelere kapalı kaldığı için paramparça olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bu hatanın Osmanlı Devleti'nin toprak kaybetmesine neden olduğunu belitti. Rektör Korkmaz: "Osmanlı Devleti zamanında yetişmiş mühendis yoktu. Hele gıda mühendisimiz hiç yoktu. O süreçte mühendisleri yurtdışından getiriyorduk" ifadeleriyle ülkenin yetişmiş mühendislere ne kadar çok ihtiyacı olduğunu belirtti.
Doluluk oranı yüzde yüz olan Mühendislik Fakültesi'nin 'modern sihirbazlar' yetiştirdiğini belirten Rektör Korkmaz, "Kimin mühendisleri daha çok okuyor ve çalışıyorsa o toplum çok ileri gidiyor" diyerek ülke kalkınmasında mühendislere düşen görevlerin önemine değindi.
"GELECEK YIL AŞKIM OLAN KAMPÜS FAALİYETE GEÇECEK"
Ardahan Üniversitesi'nin yeni yerleşkesini "Aşkım" olarak nitelendiren Rektör Korkmaz, yerleşke alanının faaliyete geçmesiyle beraber son teknoloji ile donatılmış, modern laboratuarların hizmete gireceğini söyledi. Rektör Korkmaz, yeni laboratuvarlarla akademisyenlerin, öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirmelerinin önünde herhangi bir engelleri olmayacağını vurguladı. Öğrencilerin sorunlarını ve önerilerini dinleyen Rektör Korkmaz, öğrencilerin Ardahan'daki sosyal yaşantısının olmamasına ilişkin yakınmalarına şöyle cevap verdi: "Ben buraya geldiğim ilk zamanlar oturacak bir sandalyem yoktu. 'Bir oda bir Rektör' diye gazetelere bile çıktım. İki Rektör Yardımcımız bir oda da oturdu. Yani diyeceğim şu ki; sıkıntıları yavaş yavaş atlatacağız. Zamanla her şey yerine oturacak; ama biraz sabırlı olun. Sizin şu anki tek hedefiniz okulunuzu güzelce bitirip bir an önce hayata atılmak olmalı"
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) yeni eğitim-öğretim döneminde 47 kişilik bir kontenjan açtığını ve bu kontenjanların doluluk oranına bir kez daha dikkat çeken Rektör Korkmaz: "Bu durum bizi çok mutlu etti. Türkiye'nin en uç noktasında bulunan bir ilden daha fazla mühendis çıkmasından biz onur duyarız. Sizler, geleceğin mühendisleri çok kutsal bir görev icra ediyorsunuz. Yaptığınız iş suyun içindeki ışığı okumak kadar mükemmel bir şey. Sizler suyun içindeki ışığı okuyacaksınız" dedi.
Öğrencilerle sıcak bir sohbet ortamında geçen yemeğin ardından ARÜ Müzik Topluluğu sahne aldı. ARÜ Müzik Topluluğu'nun gece boyunca seslendirdiği parçalarla öğrenciler Rektör Korkmaz ile halaylar çektiler, gönüllerince eğlendiler.
(OY-AT-Y)

18.12.2012 13:40:36 TSI

Editör: Wan Haber