Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) ilk öğrencileriyle ARÜ Sosyal Tesisleri'nde verilen yemekte bir araya geldi. Rektör Korkmaz, BESYO öğrencilerinin sorunlarını dinleyerek, öğrencilerden gelen soruları teker teker yanıtladı.
Yemeğe öğrencilerin yanı sıra ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ ile BESYO akademik ve idari personeli katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ, "Spor bilimleri ve teknolojileri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a teşekkürü bir borç biliriz." dedi.
Karadağ'ın ardından söz alan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 4. yılını tamamlayan Ardahan Üniversitesi'nin yeni yaşında BESYO öğrencilerinin bir armağan olduğunu söyledi.
"Sizler bizim BESYO' da ilk aşklarımızsınız." diye konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ'nün 'karanlığa yakılmış bir çıra' olduğunu belirtti. Korkmaz, öğrencilerin gelecek yıl eğitim-öğretim hayatlarına Üniversitemizin yeni kampüsünde devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin ilk öğrencilerine, "İlk öğrencilerimiz, ilk aşklarımız sadece mezun olmakla kalmasınlar. Üniversitemizde yüksek lisans yapsınlar, öğretim görevlisi olsunlar. Üniversitemizi çok daha ileriye götürsünler." diye tavsiyelerde bulundu.
Eğitimin önemine dikkat çeken Korkmaz, okumaya istekli ama maddi olarak sıkıntıları olduğu için okuyamayan öğrencilere de sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Korkmaz BESYO öğrencilerine "sizler maddi sıkıntı çeken küçük öğrencilere kardeş, ağabey olun. Kendinize kardeş okul seçin. Biz de elimizden gelen desteği verelim size. Siz bizim her şeyimizsiniz, sizleri seviyoruz." diye seslenerek konuşmasını tamamladı.
ARÜ Rektörü Prof. Dr. Korkmaz'ın ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, BESYO'nun kendisi için farklı bir anlamı olduğunu belirterek, spor için her zaman vakit ayrılması gerektiğinin altını çizdi. Spor faaliyetlerinin BESYO'da aktif olarak sürmesi gerektiğini belirten Söylemez, yurtdışındaki yarışmalarda da ARÜ'yü temsil edecek öğrencilere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
(OY-AT-Y)

08.01.2013 17:03:49 TSI

Editör: Wan Haber