Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Faruk Kocacık, Yıldızeli ilçesini ziyaret etti.
CÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu Yıldızeli'ne gelerek ziyaretlerde bulundu. Rektör Kocacık, Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu'nda çiçekle karşılandı. Daha sonra konferans salonunda brifing verildi. Okul ve ilçe hakkında verilen bilgilerin ardından Rektör Kocacık ve beraberindeki heyet okul binasını gezdi. Kocacık, okul binasında bulunan eksikliklerin giderilmesi için talimatlar verdi. Kocacık, burada yapılan incelemelerin ardından Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olan öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Burada yatakhaneler ve kantinde incelemelerde bulunan Kocacık, kantinde karşılaştığı öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin sıkıntılarını dinleyen Kocacık ve beraberindeki heyet, yurt binası yanında bulunan ve yüksekokulun buraya taşınması planlanan arsa üzerinde yapılan incelemenin ardından yurttan ayrıldı.
Daha sonra Pamukpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na geçilerek burada bir takım incelemelerde bulunuldu. Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Selim Baş, Pamukpınar hakkında Rektör Kocacık'a bilgi verdi. Köy enstitüsü olarak kurulan ve şuanda Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak hizmet veren ve kampus şeklinde bulunan, atölyeleri birçok binası, lojmanları ve tarım arazileriyle son derece büyük bir kompleks olan Pamukpınar'ın Ziraat Fakültesi yapılması için bir takım isteklerde bulunuldu. Rektör Kocacık bu isteğe sıcak bakarak Sivas'ta birkaç yerin bu şekilde düşünüldüğünü dile getirdi. İlçe merkezinde yapılan incelemelerin ardından Sıcak Çermik'e geçilerek, burada Kalın Belediyesi tarafından turizm okulu veya uygulama oteli yapılması için tahsis edilen arsa incelendi. Yapılan incelemelerin ardından Rektör kocacık ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.
Kocacık'a Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş, AK Parti İlçe Başkanı Zahit Doğan, Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Baktır, öğretim üyeleri, kurum amirleri ve sivil toplum üyeleri ve okul yönetimi de eşlik etti.
(AK-TB-YHY-Y)

16.12.2012 18:08:27 TSI

Editör: Wan Haber