Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, "Suşehri halkı okuluna sahip çıkıyor" dedi.
Gölova ve Akıncılar ilçe ziyaretlerinden sonra Suşehri ilçesine geçen Rektör Kocacık, Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri sağlık Yüksek okulu Genel Sekreteri Ahmet Güler, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, İl Genel Meclis Üyesi Erhan tarafından karşılandı.
Suşehri halkının en büyük istekleri başında, Sivas'ta eğitim veren ve 50 öğrencisi bulunan 4 yıllık Suşehri Sağlık Yüksek okulunun ilçeye açılmasını çok istediklerini bildiklerini söyleyen Kocacık, "Suşehri halkının, Suşehri idarecilerinin okuluna sahip çıktığını biliyoruz. Öğrencileriniz Sivas'ta eğitim görüyorlar. Onlar bizim şimdilik misafirlerimiz. İnşallah öğretim görevlisi sorununun aşılması durumunda o öğrencilerimizi buraya göndererek eğitimlerine burada devam etmelerini sağlayacağız. Sizlerin bu konuda çok istekli ve azimli olduğunu biliyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız Sedat Sel, Sağlık Meslek Yüksek Okulunun ilçede eğitime başlaması için gelecek olan öğretim görevlilerine birçok talepleri var. Bu talepler bir cazibe olduğunu görüyoruz. İnşallah bu sorunu aşmayı hedefliyoruz" dedi.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, Rektör Kocacık ve beraberinde gelen rektör yardımcılarını ilçede ağırlamaktan mutlu odluklarını söyleyerek, Sağlık Yüksek okulunun ilçede eğitime başlaması için gerekli olan öğretim görevlilerinin bulunması konusunda Suşehri halkının top yekun araştırma yaptığını ifade etti.
(SY-UY-ZB-Y)

16.02.2013 17:55:28 TSI

Editör: Wan Haber