Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Faruk Kocacık, Gölova ve Akıncılar ilçelerinde incelemelerde bulundu.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz ile birlikte Gölova ilçesine gelen Rektör Kocacık, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya ve bazı birim müdürleri tarafından karşılandı.
İlçede bulunan kız öğrenci yurdunu gezen Kocacık ve beraberindekiler, kültür ve sanat merkezini gezerek, vatandaşlar tarafından oluşturulan resim sergisini inceledi.
Buradaki incelemelerinin ardından Akıncılar ilçesine geçen Kocacık, İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılandıktan sonra, Belediye Başkanlık makamına geçti.
İki ilçe ziyareti hakkında yapılan incelemeler hakkında durum değerlendirmesi yapan Rektör Kocacık, " Her iki ilçemizin yetkilileri, ilçelerine yüksek okul açılma konusunda bizlere talepleri ilettiler. Bizlerde bu konuda yüksek okul açılması için gereken kriterleri kendilerine bildirdik. Alt yapı olarak bu kriterlere bir uygunluk var olduğunu gördük. Bu kriterlerin dosya halinde bizlere aktarılması takdirde, Bizlerde bunu senatomuza sunarak, İnşallah ondan sonrada gerekli prosedürleri başlatmış olacağız. Bizim amacımız, tüm ilçelerimizde, kriterlerine uygun olmak kaydıyla yüksek okulları yaygınlaştırmaktır. İnşallah bir daha ki gelişimizde güzel haberlerle geliriz" dedi.
(SY-UY-ZB-Y)

16.02.2013 17:56:51 TSI

Editör: Wan Haber