Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, diplomalı işsiz yetiştirmek istemediklerini bu sebeple YÖK'ü ikna ederek bakabilecekleri kadar öğrenci alacaklarını söyledi. Eğitim dilinin İngilizce, müfredatın da AB müktesebatına uygun olacağını belirten Ersoy, "Öğrencilerimiz yurt dışındaki programlarda kabul görsün istiyoruz" dedi.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Koza TV'de yayınlanan Gazeteci programında yaptıkları çalışmalar ve üniversite olarak hedeflerini anlattı.
Ersoy, şu ana kadar Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine, Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Gıda, Malzeme ve Bio Mühendisliği olmak üzere 8 bölüm, bunun yanı sıra İşletme Bölümü'nün altında da Yazılım ve Bilişim Sistemleri, Uluslar arası Ticaret ve Finans ile Turizm İşletmeciliği bölümlerini açtıklarını kaydetti. Ersoy, "sınıflarımız 25 kişi ve 5 de yabancı uyruklu olmak üzere 30 kişiden oluşacak" dedi.
Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Hukuk Fakültesi hariç üniversitedeki eğitim dilinin İngilizce olacağını, herhangi bir program kapsamında yurt dışına giden BTÜ öğrencilerinin her üniversite tarafından kabul edilmesini amaçladıklarını anlattı.
2013 yılındaki yeni eğitim döneminde öğrenci alabilmek için YÖK'ün Nisan ayındaki ÖSYM kataloğuna girme çabasında olduklarını da belirten Ersoy, bu sene 300-400 civarında öğrenci alabileceklerini kaydetti.
Prof. Ersoy, bölgede sanayicinin, endüstrinin, halkın ihtiyaçlarına göre yüksek lisans ve doktora öğrencileri yetiştirmeyi amaçladıklarını bunun yanı sıra sanayici ile protokol yaparak uygulamalı eğitim yapacaklarını da vurguladı.
4-5 yıl içinde üniversitesinin bütün kurumları ve bölümleri ile rayına oturacağına inandığını ifaden eden Ersoy, "Teorik modelimiz hazır, müfredatımız AB müktesebatına ve müfredatına da uygun olacak" dedi.
Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya'da şube açarak üniversiteye öğrenci getirmeyi de amaçladıklarını dile getiren Ersoy, "Bu ülkelerden gelerek üniversitemizde eğitim görüp mezun olan öğrenciler ülkelerinde önemli mevkilere geleceğinden ülkemizin bölgedeki ilişki ve işbirliğinin uzun vadede çok sağlıklı ve sağlam bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
(AKL-Y)

19.02.2013 11:34:17 TSI

Editör: Wan Haber