Sakarya Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ü makamında ziyaret eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; "Kentsel Dönüşüme her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ve Genel Sekreter Metin Küçük ile birlikte Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Rektör Elmas, Başkan Öztürk'ün Erenlerde gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ettiği Kentsel Dönüşüm ile alakalı bilgi alışverişinde bulunmak ve Üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumu bildirmek için geldik dedi. Erenler Belediyesi yeni hizmet binasını da gezen Rektör Elmas ve beraberindeki heyet Belediye hizmet binasını çok beğendiklerini Üniversite Rektörlük binasının da buna benzer bir yapı olması gerektiğini söylediler.
Ziyarette çeşitli bilgi alışverişinde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; "Türkiye'de son yıllarda deprem yönetmeliğindeki değişiklikler hem de yapı yönetmeliğindeki değişikliklerle Türkiye'nin bu sorunu çözmeye karar verdiği anlaşılıyor. Özellikle kentsel dönüşüm yasasından sonra bu konuda çok önemli adımlar atılıp bu işin tek çözümünün bu olduğu konusunda herkes hemfikir. Ancak uygulamaya yönelik her vilayetin her bölgenin kendine göre özellikleri var. Biz de Erenler Belediyesinin başlattığı bu çalışmayı hem izlemek ve çalışma hakkında bilgi almak hem de ziyaret etmek için buradayız. Bu çalışma gördüğümüz kadarı ile şehrimizin genel imar sorunu ile alakalı bir çalışma. Bu konuda ki atılacak olan adımlara biz Üniversite olarak her zaman destek vermeye hazırız. Bu konuyu şehrin tümüne yayarak şehrimizin hem mevcut yapı stoklarını yönetmeliğe uygun hale getirmelerini hem daha yaşanabilir bir ortama kavuşmasına biz de katkı vermek isteriz. İnşallah bu çalışma başarıya kavuşur" dedi.
Sakarya Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu; "Ben daha önce Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek böyle bir çalışma başlattığımızı ve kentsel dönüşüm ile alakalı çalışmalarımız hakkında bilgiler vermiştim. Rektörümüzün bu konuda bize destek olacağını biliyorum. Kendisi de zaten Sakarya da bu işin başındaki önemli otoritelerinden biri. Biz bu konuda kararlıyız bu iş bizim olmazsa olmazımızdır. Bu işi hakkıyla yorulmadan, bıkmadan halka anlatmamız, gönüllülük boyutunu yakalamamız lazım. Bu manada bu işe kafa yorabilen herkesin elvermesi ve destek olması gerekmektedir" diye konuştu.
(BCT-BCT)

24.01.2013 12:12:17 TSI

Editör: Wan Haber