Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Muzaffer Elmas, Rektör Yrd. Prof. Dr. Musa Eken, Doç. Dr. M. Kemal Aydın ve Doç.Dr. Ümit Ekin Sakarya Kafkas Kültür Derneği'ni ziyaret etti.
Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Filiz Şan ve Atalay Gürbüz tarafından karşılanan SAÜ Rektörü Prof. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyet birlikte akşam yemeği yedi. Abhazya Devlet Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasında daha önce imzalanan çok amaçlı kardeşlik protokolünün ele alındığı görüşmede; protokol ve ilişkiler çerçevesinde görüşmeleri yürüten Kaffed Yönetim Kurulu Üyesi ve Abhazya Çalışma Grubu kordinatörü Özkan Çoklar, Eski Başkan Av. Muharrem Saran ve Üye Atila Canay'da toplantıda hazır bulundu.
Protokol sonrası izlenecek yol konusunda üniversiteler arası ilişkinin nası uygulamaya konacağı, bu kapsamda Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulması düşünülen Kafkas Araştırma Merkezi yönetmeliklerinin hazırlanması ve Üniversite Senatosuna sunulması konusunda gelen heyetin süratlen çalışmaya başlayacağı ifade edilerek, yine üniversiteler arası ilişkinin somutlaşması için gelecek dönemde Sakarya Üniversitesi Rektör ve heyetinin Abhazya'ya yapacağı ziyaret ele alındı. Sakarya Derneğinin ''21 Şubat Dünya Anadil Günü'' sebebiyle gerçekleştireceği etkinliğin Üniversitenin Konferans Salonunda gerçekleştirilebileceği Rektör Elmas tarafından dile getirildi.
(RKO-UU)

16.02.2013 13:09:46 TSI

Editör: Wan Haber