Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, son günlerde bazı medya organlarında yer alan 'Rektör Danışmanlığı' konulu haberlerin asılsız olduğunu belirten bir yazılı açıklama yaptı.
Rektör Coşkun yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Rektör Danışmanlığı Üniversite mevzuatında yer almayan, ancak Rektörlerin kendilerine istişari anlamda katkı verecek kişi ve kişilerden oluşan hiçbir ücret ödemesi olmayan bir yapıdır. Gaziantep Üniversitemiz'in web sitesinde (www.gantep.edu.tr) "Rektör Danışmanı" olarak atanan kişilerin isimleri yer almaktadır. Haberlerde bahsi geçen Hacer Özil Kirişçi Hanım Rektör Danışmanı olmayıp, böyle bir atama vaki olmadığı gibi bugüne değin hiçbir resmi belgede ve resmi web sitemizde Rektör Danışmanı sıfatıyla yer almamıştır. Hacer Özil Kirişçi Üniversitemiz Türk Musikisi Konsevatuarı mezunu olup 1997 yılından beri Üniversitemiz etkinliklerine katılan, katkı veren birisi olup, halihazırda bir organizasyon şirketi sahibi olup Üniversitemizin bazı etkinliklerinde kendisinden istifade edilmektedir. Rektör Danışmanı sıfatıyla ya da başka şekilde yüksek meblağlar ödendiği haberleri ise tamamıyla yalan ve iftiradan ibarettir. Hacer Özil Kirişci Üniversitemizde hiçbir işletme ya da benzeri alanın (cafe, store, gibi) işletmecisi değildir.
Rektör Coşkun iddiaların tümüyle asılsız ve kasıtlı olduğunu ifade ettiği açıklamasını şöyle tamamladı, "Üniversitemizin tüm kaynaklarını ve kör kuruşunu bile harcamada azami özeni göstererek, gece gündüz, hafta sonu ve tatil zamanlarında bile samimi, canhıraş çabalarımızla, Gaziantep Üniversitesi son dört yıllık dönemde her ölçekte üçe katlanmış, öğrenci sayısı 11 bin den 30 binelere, Fakülte sayısı 5'ten 15'e, program sayısı 118'den 242'ye çıkmış, bin civarında uluslararası öğrencisi olmuş, onlarca yeni binası ile büyük bir devinim göstermiş, hizmetlerine organ nakillerini de ekleyen Üniversite Hastanesi sadece bölgeye değil Ortadoğu ülkelerine referans haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi Teknokenti, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Üniversite-Toplum İşbirliği açısından Türkiye'de ilkleri gerçekleştirerek büyük hamleler göstermiş, uluslararası indekslere geçen, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 4. ve 7. sıralara yerleşmiş, yeni eğitim ve bilgiyi toplumla paylaşan araştırma anlayışları ile özgür, demokratik, güvenli, öğrenci merkezli, huzur ve sükunun hakim olduğu bir ortamda; ülkemiz için geleceğe kalıcı değerler üretmek noktasında kararlı bir duruş gösteren, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. Bu tür kasıtlı ve yalan haberleri, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla şiddetle kınıyor ve iddiaları reddediyoruz."
(HD-HD-Y)

07.01.2013 17:14:02 TSI

Editör: Wan Haber