Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle verdiği akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.
Gaziantep Üniversitesi Seyirtepe Restoran'da verilen yemekte konuşan Rektör Coşkun, Gaziantep'te görev yapan gazetecilerle her zaman bir araya gelmeye çalıştıklarını belirterek, yapılan mesleğin zor olduğunu ancak buna rağmen görev alan her gazetecinin görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Prof. Dr. Coşkun, daha sonra slayt eşliğinde üniversitede yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgiler verdi. Rektör Coşkun, ekip olarak Gaziantep Üniversitesi'ni bir dünya üniversitesi haline getirdiklerini belirterek, "Üniversitemizde çağa uygun bilimsel gelişmelerin önünü açmak, toplumsal yaşamla, kentle bütünleşmeyi sağlamak, öğrencilerimizin koşullarını geliştirmek, üniversitenin çok yönlü standartlarını yükseltmek için mevcut koşullarımızın üstüne yeni tuğlalar ördük. Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın koşullarının geliştirilmesinin bilimsel araştırma geliştirme ve öğretim potansiyellerinin yükseltilmesi için gerekli olduğunu düşünerek fiziki imkanlarımızı arttırdık. Kapalı Spor Kompleksi'ni açtık, Kongre Merkezi'ni bitiriyoruz, öğretim üyesi yemekhanesini hizmete sokuyoruz ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu'na yeni bir bina kazandırdık. Disiplinler arası bilimsel yaklaşımların yaşadığımız dünyayı anlamada ve geliştirmede gerekli olduğunu düşünerek yeni lisansüstü programlar açtık. Çağımızın bir enformasyon çağı olduğunu bilerek öğrencilerimize toplumda iletişimin anlamını sorgulamaya, incelemeye ve araştırmaya davet ettik ve 'İletişim ve Toplumsal Dönüşüm' yüksek lisans programını hayata geçirdik" dedi.
Şubat ayında programlara öğrenci almak üzere ilana çıktıklarını ifade eden Coşkun, "Gaziantep'imizin mutfak kültürünü geliştirmek ve bunu bilimsel bir standartta ele alarak toplumsal bir farkındalık oluşturmak için 'Gastronomi ve Mutfak Sanatları' yüksek lisans programını açtık. Önümüzdeki dönemlerde de kent ve toplum ilişkilerinin geliştirilmesi için 'Kentleşme ve Toplumsal Entegrasyon' yüksek lisans programını, çağımızın gereklerinden olduğunu düşündüğümüz 'İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı' yüksek lisans programını, kültürel yaşamımızı zenginleştirmek ve farklı edebiyat birikimlerini anlamak ve bilgi birikimine katkıda bulunmak için 'Karşılaştırmalı Edebiyat' yüksek lisans programını, geleceğe sağlıklı uzanmak için 'Tarih' doktora programını ve iş hayatındaki gelişmelere katkı sunmak amacıyla da 'İngilizce İşletme' yüksek lisans programını hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimizin mesleki uygulamalara hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde tamamlamaları için Mühendislik Fakültemizde intörnlük uygulamasını devreye soktuk. Üniversitenin topluma katkı sunması ilkesinden hareketle Suriyeli göçmenlerin koşullarının iyileştirilmesi için de harekete geçmemiz gerektiğini düşündük. Göçmen kamplarında Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında öğrencilerimizle göçmenleri bir araya getiriyoruz. Onlara resim, müzik, Türkçe gibi alanlarda eğitimler vererek yaşamlarında etkili olmaya toplumumuzla ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Coşkun Aral'ın desteğiyle çekilen bir belgeselle de yaşamlarını toplumumuzla paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Fiziki yapıya da büyük önem verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Coşkun, "Son 4 yılda fizik, kalite, toplumla bütünleşme, eğitim sağlık vb. her alanda 2-3 kat büyüyen ve artık 'büyük ve kaliteli' üniversite kimliğini kazanmaya başlamış GAÜN, önümüzdeki dönemde bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyecektir. Parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi'nden daha çok parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi'ne doğru koşar adımlarla yola devam etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
(HD-Y)

11.01.2013 13:09:49 TSI

Editör: Wan Haber