Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurdukları 'Suni Tohumlama Laboratuarı'na cihaz desteğinde bulunan Ziraat Odası Başkanı Lütfi Özgökçe'ye bir teşekkür plaketi verdi.
Et ve süt verimi yüksek ırkların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 75 bin avroya kurulan laboratuara Van Ziraat Odası tarafından cihaz hibe edilmişti. Bunun üzerine YYÜ Rektörlüğü'nde yapılan plaket töreninde bir konuşma yapan Van Ziraat Odası Başkanı Lütfi Özgökçe, YYÜ ile bu projedeki gibi birçok projede ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Özgökçe, "Et ve süt verimi yüksek olan kültür ırklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile Van Ziraat Odası tarafından 2007 yılında 'suni tohumlama laboratuarı' projesi hazırlanmış ve bu proje kapsamında belirlenen bazı köylerde YYÜ Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri ile birlikte 480 büyükbaş hayvana suni tohumlama yapılmıştır. Bu proje ile ilimizde kültür ırklarının geliştirtmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Yönetim kurulumuzca almış olduğumuz karar ile suni tohumlama cihazlarını üniversitemize hibe etmeye karar verdik. Bu cihazlar Veteriner Fakültesi bünyesinde et ve süt verimi yüksek olan kültür ırklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına hizmet edeceğini umut ediyoruz" dedi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, "Ülkemizin hayvancılık alanında en önemli sorunlarından biri de et ve süt alanında yerli ırkların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Yaptığınız proje ile doğru adrese geldiniz. Üniversitelerin asli görevlerinden biri de bulunduğu bölgeyi daha ileri seviyelere getirmektir. Bizim bu projedeki asıl amacımız bölgede tarım ve hayvancılığı daha ileri seviyeye getirmek ve bilinçlendirmektir" şeklinde konuştu.
"TARIM EVLERİ PROJESİ ÇOK ANLAMLI VE GEREKLİ"
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, tarım evleri alanında Van Ziraat Odası tarafından hazırlanan projenin çok anlamlı ve gerekli olduğunu belirterek; "Buralara devlet tarafından atanacak hem ziraatçı hem de veterineri bir arada bulundurarak bu işin takibi yapılabilir. Koruyucu hekimlik tedavisinden daha önemlidir. Biz üniversite olarak her zaman yanınızdayız, herhangi bir sorun ya da yeni projeler olduğunda bize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Battal tarafından Lütfi Özgökçe'ye plaket verildi.
(MSA-Y)

30.11.2012 14:08:52 TSI

Editör: Wan Haber