YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, beraberindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ile Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular. Üniversitede öğretim üyeliği döneminde bilim adına çok güzel projeler hayata geçiren Doç. Dr. Özgökçe’nin belediye başkanlığı döneminde de güzel çalışmalara imza atacağından hiçbir şüphesi olmadığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, başarı dileklerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Battal’ın kendisini ziyaretinde duyduğunu memnuniyeti dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, halka hizmet götürülmesi noktasında üniversite ile her alanda ortak çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti. Tuşba ilçesinin eğitim, turizm, tarım ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, özellikle bölgede yetiştirilen ürün destinasyonunun değiştirilmesi konusunda üniversitenin öncülüğüne ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Doç. Dr. Özgökçe, “Bölgemizde halen verimi çok düşük olan buğday ve arpa yetiştiriliyor. Amacımız üniversitemizle yapacağımız ortak bir çalışmayla bölgenin toprak ve iklim özelliklerini de göz önünde bulundurularak, çiftçimizi hem verimi hem de getirisi daha yüksek olan soya gibi ürünleri yetiştirmeye teşvik etmektir” dedi.

Tuşba’nın gelişmesi için üniversite ile her alanda ortak projeler geliştirmek istediklerini de ifade eden Doç. Dr. Özgökçe, üniversite ile şehir merkezi arasında yaşanan ulaşım sıkıntısını da gidermek için taraflarla bir araya gelerek sorunu çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Tuşba’nın bir turizm kenti olduğunu da dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, turizm alanında da üniversitenin ilgili birimleri ile birlikte çalışacaklarını belirtti.
‘Sanayici-bilim adamı buluşması’ adı altında Vanlı sanayicilerle üniversitedeki bilim adamlarını bir araya getirmeyi planladıklarını dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Sanayicimizin üniversite ile birlikte çalışmasına yardımcı olacağız. Tertipleyeceğimiz toplantı, konferans ve panellerle sanayicimizin hayat tecrübelerini, bilim adamlarımızın ise bilimsel çalışmalarını anlatmalarına öncülük edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber