İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için önlük giyme töreni yapıldı. Törende konuşan YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, veteriner fakültesinin Türkiye'de bulunan veteriner fakülteleri arasında önemli bir yerde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Veteriner hastanesinin projesi çoktan bitti. Hedefimiz önümüzdeki yıl temelini atmaktır. Ülkemizde veteriner fakültelerimizin sayısı 30'u geçti. Farklı bir yaklaşımım var benim. Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren birçok parametreler var. Birçok ülke gezdik ve şunu fark ettik. Bir ülke veteriner hekimlerine ne kadar değer veriyorsa, gelişmişliğinin de bu anlamda paralel olduğunu gördüm. Veterinerin iş alanı ne kadar çok genişse ve popülerse o ülkenin gelişmiş olduğunu gördüm. Dolayısıyla ülkemizde şu anda hayvanlara olan ilgi daha da artıyor. Şunu söylemek istiyorum; çok iyi bir fakültedesiniz. Üniversitemizin en eski fakülteleri arasındadır. Dolayısıyla yetişmiş üst düzey akademik kadrosu ile Türkiye'de çok iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum. Bizim sizden istediğimiz şudur. Üniversiteye yeni adım attınız, önemli bir bölüme adım attınız. Bu ülkemiz, vatanımız için samimi istekle ve aidiyet duygusu ile çalışmanızı istiyoruz. Ahlaklı bireyler olarak kendinizi yetiştirmenizdir. Her şey olabilirsiniz. Ahlaklı bireyler olmadıkça topluma yük olursunuz. Eğer ahlak sorunu yaşıyorsanız, konumunuz yükseldikçe topluma vereceğiniz yıkım o kadar fazla olur. Ama ahlaklı olursak, toplumumuza katkımızda o kadar çok olur. Bizler inşallah hocalarınızla sizlerin ahlaklı bireyler olarak vatanımıza, milletimize ve dinimize, insanımıza hizmet edecek birer birey olmanızı hedefliyoruz. İnşallah sizlerle bu diyaloglarımızda sorun yaşamayacaksınız. Sorunlarınız olursa hocalarınıza ve bana ulaşabilirsiniz. Bizlerde elimizden gelen her şeyi yaparız. Aileniz sizleri bizlere emanet etti. Kendi çocuklarımız neyse sizde osunuz. Asla sizleri yanlışa yöneltecek hiçbir insanla muhatap olmayınız, diyalog kurmayın. Hayatınıza yeni açılan bu sayfada başarılar ve mutluluklar dileyerek, sizleri tebrik ediyorum."

4-796.jpg

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, fakültenin hastanesinin temel atılması için ihale sürecine girilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Ben Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal Hocamıza üniversitemizin kurumsal olarak bize sunduğu destek için teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimizi daha iyi bir şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlayacağız. Fakültemiz altyapısı ve akademik kadrosu ile bu konuda öğrencilerimizin yanında oldu, bundan sonrada olacaktır. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim" diye konuştu.

Yaklaşık 90 öğrenciye beyaz önlüklerinin giydirildiği törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, fakülte dekanları ve akademisyenler katıldı. (İHA)

Editör: Wan Haber