Haber: Fazıl ERÜŞ

01 Haziran günü Van'da gerçekleştirilecek olan rekor denemesi için kahvaltı alanına girişler saat 07.00'de başlayacak ve 09.30'a kadar girişler kabul edilecek. 5 yaş ve büyüklerin rekor denemesinde sayıya dahil edileceği belirtilirken, özellikle kahvaltı saatine uyulması, dağıtılacak paketlerin aynı anda açılması ve kahvaltı alanının belirlenen saatten önce terkedilmemesi çok büyük önem taşıyor.
Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye arzulayan Van, "En Kalabalık Kahvaltı Sofrası" hazırlıklarını Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sürdürüyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanan Van'da kahvaltı alanına girişler saat 07.00'de başlayacak ve 09.30'a kadar girişler kabul edilecek. Kahvaltı, 1 Haziran 2014 tarihinde Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı'nda sabah 09.30-10.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.


'REKOR VAN'A GELECEK'
Prestij Gazetesi'ne "En Kalabalık Van Kahvaltısı" rekoru hazırlıkları hakkında özel açıklamalarda bulunan Van TSO Genel Sekreteri ve Komisyon Başkanı Ramazan Temizer, rekorun daha önce ABD'de 18 bin 941 kişinin katılımı ile kırıldığını söyledi.

"En Kalabalık Van Kahvaltısı" rekor hazırlıklarının tüm hızıyla ve titiz bir şekilde devam ettirildiğini ifade eden Temizer, şunları söyledi: "Bu rekor daha önce ABD'de denendi. 18.941 kişiyle bu rekor kırıldı. Biz bunu kurallara uygun bir şekilde 18.942 yaptığımız an rekoru Türkiye'ye ve Van'a da getirmiş olacağız. Ancak hazırlıklarımız 30-35 bin kişiye göre sürüyor. Bu nedenle herkesin katılmasını istiyoruz. Ayrıca yöresel 60'a yakın ürünümüz var. Bunların hepsini aynı anda sunmaya imkân yok. 20'yi aşkın ürünle oluşturacağımız özel bir paket içerisinde yine önemli bir kısmı yöremize ait ürünlerden oluşan bir kahvaltı sunacağız. İlimizin marka değerinin arttırılması amacıyla önemli bir çıkış olarak gördüğümüz ve birlikte yaşama irademize ve kardeşliğimize büyük bir katkı sunacağına inandığımız 'En Kalabalık Van Kahvaltı Sofrası'na herkes davetlidir. 5 yaşındaki çocuklar da rekor sayısına dahil edileceği için aileler çocuklarıyla kahvaltı alanına gelebilirler."

'GUİNNESS'İN KURALLARINA UYALIM'
"En Kalabalık Van Kahvaltısı" için kahvaltı alanına girişlerin saat 07.00'de başlayacağını ve 09.30'a kadar girişlerin kabul edileceğini vurgulayan Temizer, şu önemli bilgileri verdi: "1 Haziran'da bu rekoru kırmak istiyorsak Guinness'in kurallarına muhakkak uymamız gerekir. Bu nedenle Guinness'in belirlediği kurallar çerçevesinde vatandaşlarımızı kahvaltı alanına alacağız. 20 adet elektronik turnikelerimiz olacak. Vatandaşlarımız saat 07.00-09.30 arası kahvaltı alanına bu turnikelerden giriş yapacak. Kahvaltı alanına giren herkes (Gazeteci, Polis, görevli personel) bu elektronik turnikelerden geçerek rekor sayısına dâhil edilecek. Turnikelerden geçen her bir vatandaşa özel hazırladığımız kahvaltı biletini (ücretsiz) vereceğiz. Bu biletlerle vatandaşlarımız kahvaltı istasyonlarından kahvaltılarını alarak istedikleri yerlere oturacaklar.

 Daha sonra saat 09.30 ile 10.30 arasında bütün vatandaşlarımız birlikte kahvaltı yapacak. Saat 10.30'dan önce kimse kahvaltı alanını terk etmemelidir. Eğer ederse rekor sayısından düşecek. Ayrıca kahvaltı alanına girmek yetmiyor. Herkesin saat: 09.30'da birlikte kahvaltıya başlaması gerekir. Kahvaltı yapmayan tespit edilirse rekor sayısına dâhil edilmeyecek."


'1 HAZİRAN'DA ÜNLÜLER VAN'DA OLACAK'
1 Haziran'da yapılacak olan kahvaltıya Bakanları, Milletvekillerini, Valileri, Belediye Başkanlarını, Ticaret Odalarını, Ticaret Borsa Başkanlarını, üst düzey bürokratları, Van'da bulunan kurum müdürlerini ve Sivil Toplum Kuruluşlarını davet ettiklerini belirten Temizer, katılımın yüksek olmasını arzu ettiklerini ifade etti. Temizer, ayrıca kahvaltıya ünlü sanatçıları ve gazetecileri de davet ettiklerini vurguladı.

'ETKİNLİK ALANINDA İSTASYONLAR OLACAK'
Bu arada rekor denemesinin yapılacağı alanda 5 bin adet masa, 30 bin adet sandalye ve 2 bin adet piknik örtüsü yer alacak 100 adet çardak olacak. 

Çöpleri toplamak için ekip olacak ve çöplerin atılacağı yeterli sayıda geri dönüşüm kutuları bırakılacak. 

Ayrıca 30 bin adet kahvaltı paketi dağıtılacak. 15 çay istasyonu, 20 kahvaltı paketi dağıtım istasyonu ve 10 sıcak ikram dağıtım istasyonu da olacak. Vatandaşlar çay istasyonlarından istedikleri zaman çay alabilecek.

Ayrıca alana 90 m2 platform ve ses sistemi kurulacak. Bunun yanı sıra alana yine 100 adet çardak kurulacak. Alanda iki adet te büyük kronometre olacak ve rekor zamanı buradan takip edilecek. /Prestij G.

Editör: Wan Haber