Piyasalarda rekabetin sağlanması ve korunması amacıyla kurulan Rekabet Kurumu, haksız rekabet oluşturduğu iddiasıyla Kastamonu otobüs işletmelerine 135 bin TL para cezası kesildi.
4054 sayılı Kanun'un uygulamasını gözetmek ve adı geçen Kanun'dan kaynaklanan görevlerini yerine getirmek üzere kurulan Rekabet Kurumu piyasalarda rekabetin sağlanması ve korunması amacıyla, ulaştırma, taşıt ve hizmetleri kapsamında toplam 33 soruşturma dosyasını tamamlayarak nihai karara bağladı.
Piyasalardaki dengeyi gözetme ve haksız rekabet ile diğer firmaların zarara uğramasını önlemek amacıyla kurulan rekabet kurumu, çetin rekabetlerin yaşandığı kara, deniz ve hava işletmecilerine yönelik sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Rekabet Kurumu 4. Maddede yer alan "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır" kuralına uymadığı gerekçesiyle Kastamonu şehirlerarası otobüs işletmelerine 135 Bin 850 TL ceza verdi.
(Vİ-YHY-Y)

07.02.2013 20:44:57 TSI

Editör: Wan Haber