Mersin'in Mut ilçesinde fırıncılar arasında başlayan rekabet vatandaşa yaradı. 250 gram ekmeğin fiyatın 70 kuruştan, 40 kuruşa kadar düştü.
Mut ilçesinde bazı fırınların ekmek fiyatlarını düşürmesi rekabeti artırdı. Bunun üzerine ilçe genelinde ekmek fiyatları 40 kuruşa kadar geriledi. Özellikle dar gelirli vatandaşlar yapılan indirimi memnuniyetle karşılarken, bu durumun devam etmesini istiyor.
Fırıncı Lütfi Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gramajın değişmediğini ve sadece ekmek fiyatlarını düşürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Her şey pahalı ancak ekmeği ucuza satıyoruz. Şuan 50 kilo un torbasını 55 liraya alıyoruz. 1 ekmeğin maliyeti 48 ile 50 kuruş. İlçemizde 20 civarında fırın var. Bu da ilçemizin nüfusuna göre fazla. 1 günde fırın başı bin ile bin 500 arası ekmek çıkıyor. Maalesef şuan zararına ekmek satıyoruz. 5-6 fırıncı arkadaşla bir araya geldik fırınları birleştirerek bu işi yapalım diye ama hiç biriyle bu konuda anlaşamadık. Her gün zarara ediyoruz. Rekabet ortamı çok zorluyor"
(HSC-Y)

26.01.2013 10:16:32 TSI

Editör: Wan Haber