Batman'ın Gercüş ilçesinde faaliyet yürüten ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları'nın Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan Gercüş Eşitlik Merkezi projesindeki rehber kadınlar, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerine merkez hakkında bilgi verdi.
Gercüş Hükümet Konağı'ndaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Toplantı Salonu'nda STK temsilcileriyle bir araya gelen rehber kadınlar, projenin önemi ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Gercüş SYDV müdürü ve ilçede bulunan, Türk Kızılayı Derneği Gercüş Şubesi, Gercüş Köyleri ve İktisadi kalkınma Derneği, Gercüş Soyvurallar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Enfa-Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, Gercüşlüyüz Biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gercüş Eğitim Kültür ve Çevre Derneği ve Aktif Vatandaşlık Derneği temsilcileri katıldı.
Proje koordinatörü ve rehber kadınlar tarafından STK temsilcilerine Gercüş Eşitlik Merkezi projesi ile bu güne kadar gerçekleşen faaliyetler ve rehber kadınların rehberlik hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Projenin faaliyetleri ve uygulamaları ile ilgili hazırlanan broşürler ve afişler STK temsilcilerine dağıtıldı.
(MŞY-AKK-Y)

31.12.2012 16:00:37 TSI

Editör: Wan Haber