'Küçükçekmece Okuyor' adlı söyleşi programıyla her ay bir yazarı Küçükçekmecelilerle buluşturan Vatan Kitap Yazı İşleri Müdürü Buket Aşçı, bu defa Türk edebiyatının ve siyaset dünyasının tanınmış ismi tarihçi, yazar Reha Çamuroğlu'nu ağırladı.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide yazar Çamuroğlu; ortaçağ engizisyonu, cadılar, inançlar, kadınlar üzerinden günümüze göndermeler yapan son kitabı Nazar'dan satır aralarını katılımcılarla paylaştı.
Küçükçekmecelilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen söyleşide yazar Reha Çamuroğlu, kendisini 'Nazar' kitabını yazmaya yönelten en önemli etkenin babaannesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
'Babaannem Kosovalıydı. Onların deyişiyle ocaklıydı. Yani annesinden el almıştı. Okurdu, üflerdi. Esneyince 'çok dertlisin' diye yorumlardı. 5 çocuğunu kaybettiği için biz torunları çok değerliydik. Nazara gelenleri okurdu. Beni büyüten oydu. Bu yüzden hayatımda önemli bir yeri olan bu kadından yola çıktım.'
Çamuroğlu, Nazar'dan satır aralarını katılımcılarla paylaştığı söyleşide, kitabının konusuyla ilgili olarak; 'Batının bir dönem kadına yönelik bakışını anlatıyorum. Biz, batı tarafından hor görülmeye, eleştirilmeye alıştırılmış bir toplumuz. Elimizdeki aynayı onlara tutmayı çok az denedik. Batı tarihinde bir dönem kadına kötü anlamlar yüklenmiştir. Nazar' da genel olarak bu konuyu ayrıntılarıyla işledim.' diye konuştu.
Söyleşide, bazı kitapların yasaklanmasını doğru bulmadığını ifade eden yazar, kitaplardan ele veya zihne herhangi bir virüs bulaşmasının imkansız olduğunu belirterek, her kitabı okumanın ve tartışmanın iyi bir gelişme ve tedavi yöntemini olduğunu dile getirdi.
Söyleşi sonunda ilk 100 katılımcıya yazarın son kitabı 'Nazar' hediye edildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve emeği geçenlere teşekkür eden Reha Çamuroğlu'na da katılımlarından dolayı teşekkür eden Buket Aşçı günün anısına çiçek verdi.
(ÖFA-ÖK-Y)

20.01.2013 14:45:53 TSI

Editör: Wan Haber