Yardım bekleyen 'Gardner Sendromu' hastası Refiye Yılmaz için Kızılay ve Tekirdağ Valiliği tarafından toplam bir milyon 51 bin TL toplandı. Toplanan yardımlara göz yaşları içinde teşekkür eden Refiye'nin son durumuna Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu karar verecek.
Milyonda bir görülen 'Gardner Sendromu' hastalığının pençesinde yaşam savaşı veren Tekirdağlı 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'a yardım yağdı. Yılmaz için Kızılay 726 bin TL, Tekirdağ Valiliği ise 326 bin TL olmak üzere toplam bir milyon 51 bin TL yardım topladı. Bu paraların Refiye'nin tedavisi sürecinde kullanılacağı öğrenildi.
'AMERİKA'YA SAĞ SALİM GİDİP SAĞ SALİM DÖNECEĞİM'
Yapılan yardımlara teşekkür eden Refiye Yılmaz, göz yaşları içinde "Ben sağlığıma kavuşma aşamasına geldiysem bu bütün Türk halkı sayesinde oldu. Ben bütün Türk halkına desteklerini hiçbir zaman eksik etmedikleri için teşekkür ederim. Benim sesim onlar sayesinde duyuldu. Ne mutlu Türk'üm diyene diyorum. İnşallah sağ salim Amerika'ya gideceğim sağ salim geleceğim. Sağlık Bakanlığı 'Refiye ve ailesi isterse biz onları Amerika'ya göndeririz' demişti. Ben Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçemi yazdım. Bilim kurulu toplanacak ve benim durumuma karar verecek." dedi.
GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU
Göz yaşları içinde hastalığı boyunca yaşadığı süreci anlatan Yılmaz, "Anne babam çok üzüldü. Babam çaresizce benim gözlerimin içine bakıyordu. Babam sürekli bana destek oldu. Onlara hiç belli etmedim ama ben hep geceleri yazılar yazdım. Ben bir gün uyandıklarında onların hayatında olmazsam diye düşündüm. Ben sadece sağlığıma kavuşmayı istiyorum. Sapa sağlam gidip sapa sağlam geleceğim." dedi.
'TUNCELİ'DEN ARAYAN ASKERLER BİZİ DUYGULANDIRDI'
Tunceli'den arayan ve yardım yapan askerlerin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Baba Mustafa Yılmaz, "Tunceli'den yardım için arayan askerler beni çok duygulandırdı. Bizi arayan yardım eden herkese teşekkür ederim. Hakkı geçen herkes bize hakkını helal etsin. Yurt için ve yurt dışından arayan yardım eden herkesten Allah razı olsun." dedi.
Yardım yapanlara teşekkür eden Anne Esma Yılmaz, "Yurt içinden yurt dışından bizimle ilgilen her kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah kızımız iyi olacak." dedi.

17.01.2013 16:03:36 TSI

Editör: Wan Haber