RedHack, Twitter hesabından Maliye Bakanlığı'nın sitesinde yer alan "Kamu Maaşı düzenleme Sistemi"ni hacklediğini, maaşları yükselttiğini, lise mezunlarını üniversite mezunu yaptıklarını ve dil tazminatı eklediklerini açıkladı.

RedHack'in Twitter sayfasından duyurduğu mesaj şöyle: "Maliye Bakanlığı'nın 'Kamu maaşı düzenleme sistemi' RedHack tarafından hacklendi ve maaşlar yükseltildi. An itibariyle memurların maaşları, prim ve kesintileri RedHack'in denetimindedir.

Hacklediğmiz yer Maliye Bakanlığı'dır. Fakat sadece maliyeciler değil, TÜM TR MEMURLARI VE MAAŞLARI BURAYA KAYITLIDIR. Memura 'komik' zam yapanlara ve aynı zamanda RedHack davasına mudahil olmak isteyen Maliye Bakanlığı'na cevabımızdır!"

Maliye Bakanlığı 'sorun yok' dedi

Maliye Bakanlığı yetkilileri ise RedHack'in iddiasını yalanladı ve sistemde bir sorun olmadığını açıkladı. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''Hacker grubu RedHack tarafından Maliye Bakanlığı 'kamu maaşı düzenleme sistemi' hacklendi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Maliye Bakanlığı internet üzerinden hizmet veren sistemleri sorunsuz bir şekilde yayın akışına devam etmektedir.''

Bunun üzerine RedHack, "Biz 'hackledik' der demez Maliye 'yalan' demiş. Yahu video 15 dakika bunlar 7 dakikada yalanlamışlar bi izleseydiniz,)" yanıtı verdi. DİHA

Editör: Wan Haber