ÖSYM tarafından 2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, bütün ilahiyat fakültelerini geçerek Türkiye birincisi oldu.
ÖSYM, bütün üniversitelerin kendi bölüm ve programlarının Türkiye sıralamasında bulunduğu yeri öğrendikleri "Yükseköğretim Programlarına Göre 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları" kitabını yayınladı.
ÖSYM tarafından yayınlanan 2012 KPSS Lisans Sonuçları kitapçığındaki bilgilere göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi gibi üniversitelerin ilahiyat fakültelerini geride bırakarak ilk sırada yerini aldı. Başkanlık tarafından yayımlanan istatistiklere göre, 2010 yılında Türkiye dördüncüsü, 2011 yılında Türkiye beşincisi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2012 yılında Türkiye birincisi oldu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Rize'nin en ilk ve köklü fakültesi olan İlahiyat Fakültesinin bizlere gurur veren bu başarısında emeği bulunan başta öğretim elemanları ve öğrenciler olmak üzere herkese teşekkür ederiz" denildi.
(GF-BK-HO-Y)

25.12.2012 13:57:06 TSI

Editör: Wan Haber